chevron_leftTerug naar overzicht

Bier proeven en proosten

We hopen dat we snel weer samen mogen feesten en een biertje kunnen drinken. Wil je alvast activiteiten plannen? Ter inspiratie hebben we een aantal bieractiviteiten op een rijtje gezet. Denk aan een bierproeverij, rondleiding in een brouwerij, pubquiz incl. proeverij of een après-ski feest met veel bier. Wil je meer weten over deze uitjes? Lees deze blog om meer te weten over diverse bieractiviteiten.

Rondleiding in stoombierbrouwerij

Neem je een bezoekje aan Maastricht? Dan is het de moeite waard om de voormalige stoombierbrouwerij de Keyzer N.A. Bosch te bezoeken. Het is een industrieel-archeologisch monument, zowel de gebouwen als de inrichting dateren uit 1920 – 1930. In 1970 werd de Maastrichtse brouwerij van de familie Bosch gesloten en werd er niet meer gebrouwen. Het is op afspraak mogelijk om deze unieke plek te bezoeken. Je krijgt een rondleiding door de oudere brouwerij, de bierketel, laggerruimtes en flessenvullerij. Tijdens dit groepsuitje krijg je te zien hoe bier vroeger gebrouwen werd. In totaal duurt de rondleiding ongeveer 1 uur. Vervolgens is het mogelijk om 2 speciaal bieren te proeven, zoals de Double Saison. Een oud recept van de brouwerij.

Rondleiding Jopen bierproeverij

Deze bierproeverij is in Haarlem. Je leert alle kneepjes van het biervak, zodat het biertje nog intenser smaakt. De proeverij is ook nog uit te breiden met zoete of hartige borrelgarnituur. Na het proeven ga je samen op pad. Een stadsgids neemt je mee voor een unieke stadswandeling door Haarlem. Je krijgt diverse monumenten te zien zoals het Stadshuis, de Hoofdwacht, de Grote Kerk, de Vleeshal en de Nieuwekerk. Jullie eindigen bij een smaakvol restaurant, waarbij er een heerlijk diner wordt geserveerd. Hét moment om alle opgedane kennis en ervaring over Haarlem en Jopen bier met elkaar te delen. Een onvergetelijke en smaakvolle dag!

Pubquiz incl. bierproeverij

Het beste van 2 werelden bieden we je graag aan in één sfeervolle combinatie met een paar heerlijke dranken en een grote dosis humor! Een pubquiz vol leuke filmpjes, muziek en creativiteit. Nog leuker aan deze quiz is dat hij wordt gecombineerd met een bierproeverij. Een pubquiz maar dan net even anders. Je hoeft hiervoor geen bierkenner te zijn. Je gaat op een leuke manier samen bier ontdekken en proeven. Weet jij alles van de bierreclames? En in welke films komen de leukste scenes langs waarin bier een rol speelt? De quiz is niet alleen op bierfeitjes, - mythes en fabels gericht. De interactieve pubquiz met bierproeverij duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens de quiz krijg je 4 bieren met proefglazen geserveerd. Inclusief een borrelplankje met heerlijke bierhappen.

Après-ski themafeest

Wil je het aller tofste après-ski feest van heel Brabant meemaken? Glijd dan in de deze toffe skihut en beleef een avond als nooit tevoren. Een avond vol muziek, Oostenrijkse gerechten en genoeg entertainment. Er is genoeg tijd om te proosten met goudgele pullen bier en verrukkelijke schnaps. Wat dacht je van een heerlijke schnitzel, friet, goulashsoep en braadworst met zuurkool. Skileraar Alfonso zorgt voor muziek en entertainment, want dat mag uiteraard niet ontbreken bij een après-ski themafeest. De enige echte Alpenzusjes komen ook nog langs voor een muzikaal optreden. Tijdens deze avond ervaar je een hét skivakantie gevoel. Tover de lederhose en skilatten uit de kast en ga samen feesten!

26 February 2021, Jarno van TeamUitstapje