chevron_leftTerug naar overzicht

Uitstapjes conform RIVM maatregelen organiseren: wat is er mogelijk?

Langzamerhand worden de maatregelen van de overheid rondom het Coronavirus versoepeld. Wel moeten we nog een lange tijd veilige en verstandige keuzes maken in ons sociale leven. Elkaar ontmoeten in kleine groepen op 1,5 meter afstand. Ook is het mogelijk om weer uitstapjes te ondernemen uiteraard: plezier maken met verstand. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? 

Wat mag er nu?

Vanaf nu is het mogelijk om met het gezin of met z’n tweeën activiteiten te ondernemen. Drie mensen wordt nog steeds als richtlijn gebruikt. Als het meerdere personen zijn is het belangrijk om in de ruimte rekening te houden met 1,5 meter afstand. Wanneer alle deelnemers uit een gezin komen gelden bovenstaande regels niet. Een gezin mag wel met elkaar in contact komen.

Vanaf 1 juni

De horecazaken mogen vanaf 1 juni weer de deuren openen. Er mogen dan maximaal 30 personen (gasten en personeel) aanwezig zijn. Hierbij is het belangrijk om voldoende afstand te nemen, ook als je in de buitenlucht op een terras zit. Daarnaast mag het alleen op reservering. Dus ben je van plan om een toertocht te maken? Reserveer dan eerst bij een leuk tentje op de route. 

Met het heerlijke zomerweer in het voorruitzicht is het de ideale tijd om omgevingen te verkennen of te gaan toeren. Wij hebben verschillende corona proof uitjes zoals een kever cabrio rally of een kanotocht. Heerlijk door de natuur rijden of varen. Ook hebben we een aantal actieve corona proof uitjes in de Peel namelijk: een toertocht met een legerjeep, snorfiets of e-chopper. Uiteraard hebben we nog meer corona proof uitjes te bieden.

Vanaf 1 juli

Na 1 juli is er nog meer mogelijk en mogen naar verwachting groepsuitjes in grote(re) gezelschappen plaatsvinden. Vanaf dan mogen er in theaters, musea, bioscopen en restaurants maximaal 100 personen aanwezig zijn. Hierbij is het wel belangrijk ondanks dat de groepen groter worden dat de afstand bewaakt blijft. Per uitje is het verschillend wat er mogelijk is. Hier kun je in overleg met de aanbieder bekijken wat er mogelijk is.

Bij alle uitjes en bezoeken aan horeca geldt dat je klachtenvrij moet zijn. Dit zal de aanbieder van het uitje ook vooraf afstemmen.

Ontwikkelingen volgen

Uiteraard zijn alle versoepelingen onder voorbehoud. Zolang er geen opleving van het virus komt zullen dit de stappen zijn waarin teamuitjes weer beschikbaar worden. Uiteraard houden we de ontwikkelingen nauw in de gaten en kijken we steeds wat er mogelijk is. 

Ondanks de corona tijd is het belangrijk om te blijven genieten. Bij onze activiteiten denken we dan ook graag mee wat er wél mogelijk is.

Stay safe! 

Deze informatie in deze blog is conform de maatregelen zoals die 7 mei 2020 golden.


07 May 2020, Jarno van Teamuitstapje