19
0
Bedrijfsuitje

Alles mag op ...

arrow_forward_ios
share favorite
18
0
Bedrijfsuitje
share favorite
5
0
Bedrijfsuitje
share favorite
25
0
Bedrijfsuitje

Teambuilding Games

arrow_forward_ios
share favorite

Een populaire groepsactiviteit die voor ieder gezelschap geschikt is zijn een van onze hilarische pubquizjes. Test de kennis van jouw vrienden, familie of collega’s. In diverse rondes wordt de kennis van jouw teamgenoten op de proef gesteld. Lukt het jouw team om de quiz te winnen?

Pubquiz

De populariteit van de pubquiz in Nederland en België blijft alsmaar stijgen. De pubquiz is een variant op een triviantquiz. Een combinatie tussen een ouderwetse spelletjesavond en uitgaan in een kroeg of café.

Hoe zit de quiz in elkaar?

Voordat de pubquiz begint, worden er teams gemaakt onder alle deelnemers. De vragen zullen ook worden beantwoord in teamverband. Goed samenwerken is van groot belang om te kunnen winnen. Een quizmaster zal de vragen stellen.

De basis van de pubquiz ziet er als volgt uit:

Ronde 1: Aan de hand van beknopte foto’s zullen de kandidaten op de proef gesteld worden om bekende Nederlanders te raden.

Ronde 2: Films en series staan centraal in deze ronde. Er worden tunes gedraaid waaruit de kandidaten de bijbehorende serie of film moeten halen.

Ronde 3: In deze ronde krijgen de kandidaten allerlei vragen over de actualiteit voor de kiezen.

Ronde 4: De quizmaster stelt 30 stellingen en aan de teams te bepalen of de stelling goed of fout is. De teams krijgen 2 bordjes. Eén bord met ‘goed’ en één bord met ‘fout’.

Bonusrondes

Het is mogelijk om de pubquiz nog 30 minuten te verlengen met de bonusronde. Nadat de kandidaten nog eens tactisch en praktisch aan de tand worden gevoeld kan er een klein prijsje gewonnen worden als uitblinker, pechvogel of de snelste van de avond.

Antwoorden

Het geven van de antwoorden gaat niet aan de hand van degene met de luidste stem, maar het team dat het eerste geluid maakt met het object dat ze hebben gekregen. Een bel, een plastic kip of een toetertje. Het team wat als eerste van zich laat horen, mag antwoord geven op de vraag.

Pubquiz in Utrecht

Als tweede hebben we de pubquiz in Utrecht.Een pubquiz is een vanuit Groot-Brittannië overgewaaid fenomeen. In teams van ongeveer 4 á 5 personen neem je het tegen elkaar op. Je krijgt vragen over allerhande onderwerpen zoals sport, aardrijkskunde, muziek, films en nog veel meer. De vragen die langskomen variëren van welke kleur de halsband van Pluto is tot wat de opstelling van het Nederlands elftal in de WK finale tegen Spanje was. Alles is mogelijk!

Let op: een pubquiz heeft niets te maken met IQ, maar alles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord uit het geheugen naar boven te halen. De pubquiz staat garant voor een paar uur plezier voor iedereen. De vragen kunnen op maat gemaakt worden, met bijvoorbeeld een speciale vragenronde over een bepaalde stad of bedrijfstak. Ook is een themaquiz mogelijk zoals een 90’s-Quiz, een Culinaire Quiz of een Muziekquiz!

Uiteraard wordt voor alle benodigdheden zoals antwoordbladen, pennen en prijzen gezorgd.

Dit uitje is inclusief

  • Presentator
  • Spelmaterialen
  • Prijsuitreiking met prijs voor het winnende team
  • Eén consumptie per persoon
08 October 2021, Roel van TeamUitstapje