chevron_leftTerug naar overzicht

De meest smaakvolle groepsuitjes

Wil je eens iets ander leren bereiden dan Hollandse pot? Dan is een kookworkshop wellicht een leuk idee voor een volgend teamuitje. Enthousiaste koks leren je de fijnste knapjes van het vak. Daarnaast is het ook nog eens erg gezellig en lekker om samen te koken. Wij bieden een groot aanbod aan verschillende kookworkshops. Voor ieder wat wils! Lees hier de meest smaakvolle groepsuitjes.

Tapas kookworkshop

Tijdens deze workshop leer je heerlijke tapas te maken. Tapas zijn kleine, pittige gekruide hapjes of salades van vlees, vis of groenten. Tapas is oorspronkelijk Spaans en deze gehele workshop staat dan ook in het tegen van samen lekker eten en gezelligheid. Na het bereiden van de gerechtjes schuif je samen aan tafel en geniet je van heerlijke eten en gezellige sfeer. Tenslotte krijg je ook nog de recepten mee naar huis, zodat je thuis ook aan de slag kunt gaan met de recepten.

Indonesische kookworkshop

De lekkerste Indonesische gerechten bereiden in een gezellige, ontspannen en Indische sfeer. Maak je eigen Indonesische rijsttafel. Buiten de gerechtjes die je zelf maakt wordt er ook kroepoek, gebakken uitjes, zoetzure komkommer en jasmijnthee geserveerd. Samen ga je aan tafel om de verschillende gerechten te proeven. Vervolgens krijg je de receptuur om thuis verder te experimenteren. Deze workshop kan ook op eigen locatie georganiseerd worden.

Italiaanse kookworkshop

Ga de strijd samen aan in de keuken. Jouw groep wordt verdeeld in twee teams die verschillende kleine koopspelletjes uitvoeren. De winnaar mag kiezen welke recepten en ingrediënten gekozen worden. De verliezer krijgt wat toegewezen, dat kan natuurlijk ook in je voordeel werken. De strijd begint met een Italiaans voorgerecht. Ga zonder recept aan de slag met groente, kruiden en basis ingrediënten. Voor het hoofdgerecht krijgt ieder team ingrediënten en een recept. Als kers op de maak je het nagerecht. In de laatste ronde van de workshop ga je met verschillende verse ingrediënten een heerlijk Italiaans nagerecht maken. Tenslotte is er een begeleider aanwezig die proeft en de gerechten beoordeelt met een punt. Wie wint de strijd tijdens dit heerlijke diner?

Sushi lunch

Gedurende deze workshop leer je hoe je zelf heerlijke sushi kunt maken. Buiten dat je nu veel plezier maakt samen, ga ook nog eens lekker sushi eten. De professionele begeleider helpt je bij het maken van de sushi. Je kunt de volgende gerechten maken: Nigiri ebi, Maki sushi roll (hosomaki), Gunkan sushi, Handroll sushi, California sushi. De workshop is inclusief groene thee, recepten voor thuis, een bamboo matje en chopsticks voor iedereen. Je kunt de sushi ook mee naar huis nemen. Als je dit van tevoren aangeeft worden er ‘doggybags’ geregeld.

06 April 2020, Jarno van TeamUitstapje