chevron_leftTerug naar overzicht

Activiteiten voor in jouw tuin

Is het lekker weer om een coronaproof activiteit te doen? De lente is in volle gang en we gaan weer graag de buitenlucht in. Je hoeft voor deze spellen jouw huis niet te verlaten. Deze toffe activiteiten zijn ideaal voor buiten, namelijk gewoon op het gazon in je achtertuin. Wij hebben een aantal activiteiten op een rijtje gezet. 

Sportclub in de achtertuin

De sportscholen en sportclubs zijn gesloten, dus moeten we creatief nadenken hoe we thuis kunnen blijven bewegen. Afhankelijk van de plaats die je hebt kun je hiervoor zelf routines bedenken. Maak een eigen parcours die je samen met je kinderen aflegt. Kies verschillende attributen en bedenk oefeningen. Herhaal het parcours een aantal keer en gegarandeerd heb je lekker kunnen bewegen. Heb je een trampoline? Ook dit is ideaal om intensief te bewegen. Door thuis je eigen sportclub te creëren kun je toch fit blijven samen met jouw gezin.

Op safari

Je kent hem vast wel van TV: Freek Vonk. Hij kijkt altijd aandachtig rond naar alles wat groeit, bloeit en leeft in de natuur. Vooral als je het gras nog niet gemaaid hebt kun je jouw tuin tot een ware jungle omtoveren. Ga samen op zoek naar wat je allemaal ziet gebeuren in de tuin. Niet alleen leerzaam, maar ook nog eens erg leuk om te zien wat je allemaal in je eigen tuin kunt vinden. Pak de verrekijker en loep uit de kast en ga samen op pad!

Fotosafari

Een van de deelnemers is de boswachter. Print verschillende afbeeldingen met dieren uit en plak ze op stevig karton. Verstop de afbeeldingen op verschillende hoogtes, zodat de rest goed moet kijken om alle dieren te spotten. Om de beurt mag je door de verrekijker kijken maar nog niets zeggen. Vervolgens ga je per persoon af welke dieren ze hebben gezien. Diegene die de meeste dieren gespot heeft wint uiteraard.

Bellen blazen

Het blijft leuk voor kinderen bellen die door de vlucht vliegen. Voor een goed sopje heb je het volgende nodig: 1 kopje afwasmiddel (bij voorkeur citroen), 8 koppen warm water en 3 theelepels glycerine. Doe alles bij elkaar en bellenblazen maar! Wie kan de meeste bellen vangen?

Ballonen plezier

Je kunt allerlei kanten op met ballonnen. Bij warm weer kun je bijvoorbeeld waterballonnen gebruiken en hiermee spellen bedenken. Of een ouderwets waterballonnen gevecht kan natuurlijk ook! Een ander spel wat ook leuk kan zijn is ballon prikken. Pak een zachte ondergrond of karton waarop je ballonnen vastmaakt. Dit kun je doen door een punaise aan het uiteinde vast te maken. Pak wat dartpeiltjes en trek een lijn waar deelnemers achter moeten staan. Diegene die de meeste ballonnen kapot maakt wint!

28 April 2020, Jarno van TeamUitstapje