chevron_leftTerug naar overzicht

Vriendenweekend Nederland

Het weekendje weg waar door iedereen lange tijd naar uitgekeken wordt. Een hele klus om binnen een groepsbudget aan ieder zijn wensen te voldoen en daarnaast ook nog eens voor een onvergetelijk weekend te zorgen. Is na vele vriendenweekenden de inspiratie dit jaar op, en wil jij als organisatie dit weekend het onderste uit de kan halen? Met ons aanbod en een aantal tips is de beste locatie al een stuk makkelijker te vinden.

Steeds vaker kiezen groepen ervoor om het vriendenweekend in het buitenland plaats te laten vinden. Vluchten worden goedkoper en de stap om naar het buitenland te gaan is steeds gemakkelijker. Maar toch heeft Nederland ook zijn schoon en kan er wanneer voor een bestemming binnen Nederland gekozen wordt flink bespaard worden op geld en verloren reistijd. Lees in deze blog verder welke bestemmingen binnen Nederland zeker niet vergeten mogen worden en waar jij wellicht een onvergetelijk weekend kan beleven!

 • Maastricht

  Maastricht is een stad die helemaal geschikt is voor een meidenweekend waarbij gezellige terrassen, grote pleinen, karakteristieke gebouwen en leuke winkelstraten de stad kenmerken. Wat bezienswaardigheden en activiteiten betreft zijn dankzij de beroemde universiteit veel jongeren te vinden. In de zomertijd is de stad bruisend, vol met gezelligheid en overvolle terrassen. In de wintertijd kun je jezelf opwarmen op de kerstmarkt op het Vrijthof. 

 • Groningen

  Als je een weekend vol variatie wilt beleven zit je in Groningen goed. Deze plek staat bekend om vele natuurgebieden, meren, hofjes en tuinen. Daarentegen is Groningen een bruisende stad met goed eten en authentieke museums staat. Er zijn vele activiteiten te beleven en daarnaast is de omgeving zeker de moeite waard.

 • Vlieland

  Wanneer je toch een buitenlands gevoel wil krijgen is Waddeneiland Vlieland een aanrader vanwege het strand en de duinen. De dorpsstraat en winkelstraat van het eiland kunnen niet onbezocht blijven en kom je dan ook niet omheen bij je bezoek. Het eiland wordt momenteel nog minimaal bezocht door (grote) vriendengroepen, maar is zeker een goede uitvalbasis wanneer je een heerlijk weekendje met een groep wilt relaxen.

 • Utrecht

  Utrecht staat bekend om de romantiek en het kloppende hart dat de stad uitstraalt. De gezellige grachten kenmerken de stad. Een topplek om een dagje te gaan varen. Utrecht is vanuit waar dan ook makkelijk te bereiken vanwege de centrale ligging. In een weekend is hier veel te bezichtigen en ondernemen. Je kunt hier allerlei activiteiten organiseren met een laag budget. 

 • Nijmegen

  Dé studentenstad en hierdoor de perfecte uitvalbasis voor een vriendenweekend. Hier kun je gegarandeerd veel lol maken en een onvergetelijke tijd beleven. De stad biedt vele arrangementen aan voor groepen denkend aan escape the city , een bierproeverij of verken de stad op een Solex. 

Kijk voor activiteiten ook eens in de blog vriendenweekend activiteiten om je weekend compleet te maken.

30 September 2020, Marly van TeamUitstapje