15
0
Bedrijfsuitje
share favorite
12
0
Bedrijfsuitje
share favorite
11
0
Bedrijfsuitje
share favorite
43
0
Bedrijfsuitje
share favorite

Altijd al een tocht willen maken met een motorisch voertuig door het prachtige natuurgebied ‘De Peel’? Dan zit je hier hartstikke goed. Wij hebben 3 groepsuitjes voor je uitgezocht die alles te maken hebben met De Peel, een weids, waterrijk en stil hoogveengebied dat vooral bekend staat om zijn vele vogelsoorten en bijzondere geschiedenis!

Historische legerjeep verkenning door de Peel

Als eerste optie hebben we een Historische legerjeepverkenning door de Peel. Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende historie van Meijel ‘Kruispunt in de Peel’ in de oorlogstijd; en dat middels een unieke toertocht in een echte legerjeep uit de jaren 50. Aan de hand van het op waarheid gebaseerde verhaal uit het dagboek van ‘Truus Trinus’ nemen we je mee op een spannend ontdekkingsreis naar de Tweede Wereldoorlog en de meest bijzondere plekjes van het Peelgebied. Voor vertrek wordt er deskundig uitleg gegeven over het rijden in een legerjeep en leer je kort iets over de geschiedenis en techniek van deze terreinwagen. Met een routeboek in de hand verkent u vervolgens op eigen gelegenheid in een legerjeep de indrukwekkende peelomgeving. Op diverse locaties onderweg slaat u het dagboek van ‘Truus Trines’ er op na om zo steeds meer te weten te komen over Meijel in de oorlogstijd en van deze vrouw in het bijzonder. Wie is Truus Trinus eigenlijk? Hoe zag een van de donkerste dagen uit de dorpsgeschiedenis van Meijel eruit? Hoe ging het er aan toe in de korte periode dat Meijel door de Duitsers werd bezet? En wat was het strategische belang van De Peel in de oorlogstijd? Bij terugkomst in Meijel kunt u zich zelfs nog laten trakteren op een wentelteefje. De lekkernij die we hebben overgehouden aan de armoede die de Tweede Wereldoorlog met zich meebracht.

Snorfietsen in de Peel

Als tweede optie hebben we een snorfietstocht in de Peel. Vanuit De Heere van Meijel kunt u gedurende 2, 3 of 4 uur een klassieke TOMOS snorfiets huren en een toertocht maken door het prachtige landschap van Peel & Maas. Met uw gezelschap stap je op deze gemakkelijk berijdbare snorfiets en vervolgens zoef je met een snelheid van ca 25 km/u door een open landschap van kleinschalige bosgebieden, afgewisseld met akkers en weilanden, peelkanalen en gezellige, gastvrije dorpen. Je kunt vele kilometers maken en genieten zonder moe te worden. Tijdens deze ritjes heb je ook de mogelijkheid om te pauzeren op een van de vele terrasjes.

Romantisch met z’n tweeën, gezellig met het gezin of met collega’s, vrienden of familie. Een uniek dagje uit voor iedereen. De snorfiets toertocht is bij uitstek geschikt voor mensen die op een unieke wijze Meijel en de Peel & Maas omgeving willen leren kennen. Kortom. Leuk, gezellig, groen en ook zeker indrukwekkend. We bieden de mogelijkheid om deze toch te combineren met andere arrangementen, waardoor er een dag vullend programma ontstaat.

E-Chopper toertocht in de Peel

Als derde optie hebben we een E-Chopper toertocht in de Peel. Bestijg een heuse E-Chopper met brede banden en hoog stuur die niet onder doet voor zijn echte ‘grote broer’. De route brengt je langs de rand van de Peel en laat je de mooie omgeving zien. Wij nodigen je uit om gedurende een ongeveer 2,5 uur durende route plaats te nemen op deze stoere E-Chopper en op unieke wijze te genieten van al het moois wat de Peelregio te bieden heeft. Om als groep herkenbaar te zijn krijg je van ons echte ‘E-Chopper in de Peel’ hesjes, die je gedurende de tocht mag dragen. E-Chopper in de Peel: Een unieke activiteit, actief en gezellig met elkaar. Romantisch met z’n tweeën, gezellig met het gezin en stoer met collega’s, vrienden of familie. Wij bieden de mogelijkheid om deze tocht t combineren met verschillende pakketten, waardoor er een dag vullend programma ontstaat.

27 September 2021, Roel van TeamUitstapje