Overijssel staat o.a. bekend om de meren, polders en beken. Natuurliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek. Een unieke plek om te bezoeken is het moeraslandschap van de Weerribben. Vlak bij de Duitse grens ligt het heuvelachtige Noordoost-Twente. Voor bossen en heidevelden kun je terecht bij de Sallandse Heuvelrug. Een andere plek om te genieten van de natuur is landschap Ijsseldelta met haar kronkelende dijkjes en de oude polder van Nederland genaamd Mastenbroek.

Daarnaast heeft deze provincie een aantal prachtige historische steden zoals Zwolle, Kampen en Deventer. Deze steden maken tevens onderdeel uit van het Hanzeverbonden: een samenwerking tussen Europese steden voor een betere handel. Wil je liever varen met een bootje? Dan is het unieke Giethoorn dé plek om heen te gaan, waar alle huizen aan het water staan. Ook zijn er genoeg mogelijkheden voor vermaak voor kinderen zoals Avonturenpark Hellendoorn en Attractiepark Slagharen. Kortom: genoeg om te ontdekken in Overijssel!

Mindf*ck

Ben je op zoek naar een leuke city game? Dan is het spel mindf*ck wellicht iets voor jou. Het spel is doorspekt met grappige valstrikken bedoeld om de deelnemers op het verkeerde been te zetten. Niets is wat het lijkt. Je krijgt verschillende opdrachten, elke opdracht die goed uitgevoerd is levert je punten op. Na afloop van het spel worden de goede antwoorden gedeeld en wordt de beker uitgereikt aan het team dat de illusies en bonusopdrachten het best heeft doorzien. Deze game is ook geheel corona proof. Er zijn genoeg materialen aanwezig om te desinfecteren. Daarnaast is de game buiten en is er genoeg ruimte om afstand te houden.

The Big Escape

Een toffe buitenactiviteiten met opdrachten, raadsels en puzzels. Test tijdens the Big Escape jullie probleemoplossende vaardigheden om uit District 7 te ontsnappen. Dit gebied bestaat uit 7 zones die je stuk voor stuk moet weten te kraken met uitdagende opdrachten. Elk team begint bij een eigen zone met bijbehorende opdracht. Naast opdrachten ga je ook op zoek naar geheime sleutelcodes. Deze game is niet alleen spannend, maar ook nog eens geheel corona proof. Ben jij klaar om te ontsnappen?

BBQ donut

Beleef Zwolle op een unieke manier. Vaar een rondje in de stadsgracht in een Donut. Ook kun je kiezen voor een tocht over de Overijsselse Vecht bij Dalfsen. Deze ronde boot wordt aangedreven door een fluisterstille elektrische motor. De Donut is makkelijk te besturen. Onder het dobberen kun je gezellig samen barbecueën met een lekker drankje. Het drinken, eten, bestek, borden, glazen etc. kunnen door de organisator geregeld of je kunt dit zelf meenemen.

Veel plezier bij het ontdekken van Overijssel!

 

05 September 2020, Jarno van TeamUitstapje