Zoek je naar toffe groepsuitjes in het Zuiden? In Limburg zijn er gezellige historische steden zoals Roermond, Maastricht, het witte dorpje Thorn en Valkenburg aan de Geul. Voor de beste restaurants en verse streekproducten kun je hier terecht. Ook een leuke plek om te touren door zijn prachtige afwisselende landschap. Daarnaast zijn Maastricht, Roermond en Venlo ideaal voor een dagje shoppen. Inspiratie nodig voor een dag of weekendje weg naar Limburg? Wij zetten een aantal activiteiten voor jou op een rijtje.

E-chopper in de Peel

Ervaar de prachtige natuur in de Peel op een unieke, stoere én groene manier. Met een E-Chopper met brede banden en hoog stuur die niet onder doet voor zijn echte ‘grote’ broer ga je samen op pad. De route gaat langs de van de Peel richting Asten, Deurne en Liessel. Er is genoeg te zien en beleven in het Peelgebied. De route duurt ongeveer 2,5 uur. Belangrijk is dat de bestuurder minimaal 16 jaar en een geldig bromfietscertificaat of rijbewijs B heeft. Het arrangement is optioneel uit te breiden met een snackpakket of picknick voor onderweg.

Workshop met roofvogels en uilen

Onder begeleiding van een professionele valkenier maak je kennis met de oude ambacht de valkerij en roofvogels. Bij voorkeur houden ze deze workshop op eigen locatie, zodat ze de hygiëne- en afstandsmaatregelen kunnen waarborgen. Eerst krijg je instructie over veiligheidsaspecten voor mens en dier. Daarna heb je kennismaking met verschillende roofvogels zoals uilen, buizerds, valken, gieren en arenden. Wanneer je er klaar voor bent mag je roofvogels naar jouw eigen hand laten vliegen van grote tot kleine roofvogels. De workshop duurt circa 2 uur.

Flikken Maastricht

Speel deze spannende citygame Flikken in het hartje van Maastricht. Los samen met jouw team een meeslepende moorzaak op. Begin aan de basis: plaats delict. Volg de aanwijzingen en leer steeds meer over achtergronden van het slachtoffer. Ieder spoor brengt je dichter bij de dader. Of is het een dwaalspoor? Samen met jouw team verzamel je alle informatie over de hoofdverdachten en hun motieven om de zaak te kraken. Eenmaal terug op het rendez-vous-punt overhandig je deze lijst aan de commissaris. Onder het genot van een kop koffie, thee of glaasje fris worden de rapportages nauwkeurig beoordeeld. Daarna wordt het winnende team bekend gemaakt. Case closed!

Have fun in Limburg!

01 September 2020, Janine van TeamUitstapje