chevron_leftTerug naar overzicht

Hoe mediawijs ben jij?

Deze week staat in het teken van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november 2020). In deze week wordt er jaarlijks aandacht besteedt aan het kritisch en actief omgaan met media, waar bewustwording rondom het thema, digitale balans en gezondheid centraal staat. Dagelijks scrollen, liken, appen, swipen, streamen, gamen en subscriben we er massaal op los. Inmiddels zijn online media onlosmakelijk verbonden met ons (offline) leven. Ook TeamUitstapje heeft genoeg workshops of activiteiten die verbonden zijn met media. Online media biedt namelijk ook genoeg voordelen. Lees meer hierover in deze blog.

Gehacked

Ons online leven brengt genoeg nadelen en risico’s met zich mee. Tijdens het spel ‘gehacked’ wordt er een levensechte situatie gecreëerd, waarbij er onmiddellijke actie wordt gevraagd van de spelers. Aan jouw gezelschap de taak om in recordtempo voldoende geld (bitcoins) te verzamelen om aan de eisen van de hackers te voldoen. Met een iPad ga je op pad en ondertussen verzamel je geld in middels foto’s, video’s, vragen, hints en rebus- opdrachten. Een dag vol actie en uitdaging met de groep als middelpunt van een cyberavontuur. Dit spel is niet alleen voor fun, maar ook voor bewustwording. Je hoeft geen computer of internetaansluiting te hebben om slachtoffer te worden van cybercrime. Zo bevatten de meeste telefoons en bankpassen computerchips die gemanipuleerd worden door cybercriminelen. Tijdens de game worden deelnemers op ludieke wijze hier bewust van.

Film maken

Online filmpjes bekijken op bijvoorbeeld Dumpert of Youtube is een van de grootste online bezigheden van jongeren. Wil jij ervaren hoe het is om zelf content te maken? Maak dan een eigen reclamespot middels een workshop. Eerst krijg je kort een instructie waarna je groepen gaat vormen. Iedere groep bedenkt en maakt een eigen reclamespot. Binnen een week ontvang je de gemonteerde reclamespot inclusief titel en aftiteling naar keuze. In overleg is het mogelijk om de professionele versie van deze workshop te doen, met meerdere begeleiders en een PR-filmpje. 

Virtual Reality

Onze online en offlinewereld is steeds meer met elkaar verbonden door o.a. Virtual Reality. Momenteel wordt het nog niet veelvuldig toegepast in ons dagelijks leven, toch kunnen we alvast een kijkje nemen in de toekomst en Virtual Reality ervaren. Wij bieden diverse activiteiten waarbij je Virtual Reality kunt leren kennen. Door de moderne technologie is het mogelijk om een situatie of omgeving zo echt mogelijk te ervaren. Je kunt op een toegankelijke en leuke manier een zeer unieke belevenis ervaren.

Wij wensen jou deze week veel plezier en wijsheid!

06 November 2020, Marly van TeamUitstapje