chevron_leftTerug naar overzicht

Blog #4: Weekendje weg organiseren

Bij het organiseren van een weekendje weg heb je altijd te maken met een budget, wat soms beperkt kan zijn. Wij hebben allerlei tips voor jou verzameld om een geslaagd weekend weg te organiseren dat binnen jouw budget blijft.

Lees in deze blog een aantal toffe acitiviteiten voor een onvergetelijk programma.

Boodschappen

Vaak kun je uit voorgaande jaren al filteren hoeveel eten en drinken je ongeveer nodig hebt. Daarin kun je de keuze maken of je voor A of B merken kiest. Je kunt al een hoop geld besparen door slimme keuzes te maken met de boodschappen halen. Je kunt veel geld besparen door zelf eten te koken in plaats van een cateraar in te schakelen of uiteten te gaan. Veel locaties hebben een barbecue of uitgebreide keuken om zelf eten in te bereiden. Het is niet alleen stukken goedkoper om zelf eten te bereiden, ook brengt samen eten bereiden veel gezelligheid met zich mee. Je kunt ook groepjes maken en kiezen om een groep te maken die het voorgerecht bereidt. Een aantal personen die het hoofdgerecht verzorgen en een groep die het nagerecht verzorgt. Iedereen krijgt een X  bedrag mee om boodschappen te doen. Dit zorgt voor veel creativiteit en verrassende gerechten. Een echte aanrader voor een heerlijk diner!

Accommodatie

Prik snel een datum door bijvoorbeeld een datumprikker te gebruiken. Erg handig en je kunt meteen in een overzicht zien wie wanneer kan. Ga vroeg op zoek naar een accommodatie. Begin op tijd zodat je nog genoeg keuze hebt om te boeken. Hierdoor kun je ook nog verschillende accommodaties en prijsklasse met elkaar vergelijken. Daarnaast is het slim om snel te boeken aangezien je dan vaak vroegboek korting ontvangt. Ideaal om meteen al wat geld te besparen!

Activiteiten

Er zijn ook genoeg activiteiten waarbij geen begeleiding nodig is. Ook zijn er van spellen, waarbij je zelf alles moet organiseren. Dit kost even wat tijd, maar bespaart je zeker ook wat geld. Je kunt er ook voor kiezen om in de avond zelf een spel te organiseren, denk hierbij aan een leuke quiz. Bedenk ludieke vragen die passen bij de groep waarmee je op weekend gaat. Overdag is het leuk om een georganiseerde activiteit uit te voeren zoals een citygame, proeverij of kookworkshop. Bekijk onze website voor de leukste activiteiten voor een geslaagd weekend!

16 March 2020, Jarno van TeamUitstapje