chevron_leftTerug naar overzicht

Blog #1: Weekendje weg organiseren

Ga jij jaarlijks een weekendje weg met vrienden, familie of collega’s? Heel gezellig om leuke activiteiten uit te zoeken, lekker eten en drinken, een leuke plek om te overnacht en op naar volgend jaar maar weer. Als jij diegene bent dit jaar de organisatie op zich neemt lijkt dit een berg van werk. Vragen malen door je hoofd als: Hoe ga ik het weekendje weg organiseren? Waar gaan we heen? Hoeveel eten en drinken heb ik nodig? Wat is het programma? Wat voor activiteiten organiseer ik overdag en in de avond? En het allerbelangrijkste: hoe ga ik dit allemaal organiseren?

Teamuitstapje tips

Wij hebben een reeks aan blog voor jou, waarbij allerlei belangrijke zaken op een rijtje worden gezet. Onze blogs zorgen dat het makkelijk wordt om een weekend weg te organiseren. In onze blogs staat allerlei informatie, natuurlijk heeft wel elke groep zijn eigen wensen en behoeften. Maar gelukkig heeft het organiseren van een weekend weg vooral veel overeenkomsten in de voorbereidingen van een groepsweekend. Daar kun je handig gebruik van maken!

Ga rustig zitten, lees het blog en ga daarna vooral aan de slag!

Haal inspiratie uit vorige weekenden

Een weekend weg is vaak met dezelfde groep. Voorgaande jaren hebben andere personen de rol als organisator op zich genomen. Daarvan kun jij al leren en tips meenemen hoe je het zelf kunt aanpakken. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden natuurlijk. Haal allerlei informatie op bij organistoren van vorige weekenden.

Boodschappenlijst

Je steekt veel op van het afkijken van vorige jaren. Vraag aan een organisator wat ze hebben gehaald voor het hele weekend. Waarschijnlijk kun je de hele lijst overnemen qua hoeveelheid.  Je boodschappenlijstje is dus zo goed als klaar. Dat scheel heel wat zoekwerk in de supermarkt. Als er nog geen boodschappenlijst is opgesteld is het raadzaam om het dit jaar wel te doen. Daar heeft de volgende organisator alleen maar profijt van!

Een handige tip is om de boodschappen te bestellen en te laten bezorgen als jij op locatie aanwezig bent. Dat scheelt je zelf heel wat sjouwwerk. Vooral bierkratten zijn niet alleen zwaar, maar nemen ook nog veel beslag in je auto.

Er zijn nog veel meer tips om een weekendje weg organiseren te vergemakkelijken. Lees ons volgende blog voor meer tips en inspiratie.

25 February 2020, Janine van TeamUitstapje