chevron_leftTerug naar overzicht

5x Sinterklaas activiteiten

Sinterklaas is weer in het land en pakjesavond komt steeds dichterbij! De kinderen kunnen haast niet meer wachten. Lees deze blog voor een aantal pakjesavond spellen.

Om alvast in de Sinterklaassfeer te komen kun je een aantal gezellige activiteiten organiseren om nog wat enthousiasme op te wekken bij de kids. Op deze manier wordt er niet alleen op school maar ook thuis aandacht besteedt aan dit leuke thema. Wij zetten een aantal toffe Sinterklaasspellen op een rijtje die zeker nu tijdens het beperkte sinterklaasfeest leuk zijn om te doen.

#1: Verlanglijstje knutselen

Het blijft leuk om een verlanglijstje te maken op de ouderwetse knip en plak manier. Verzamel alle speelgoedboekjes en -folders. Pak een vel papier in een felle kleur, een schaar en lijm. Vervolgens ga je samen aan de slag met knippen en plakken. Natuurlijk is het een hele uitdaging om het allerleukste speelgoed uit te kiezen. Laat de kinderen eerst wat speelgoed uitknippen en ga daarna een selectie maken. Een verlanglijstje is niet alleen leuk om te maken, maar ook nog eens heel handig ter inspiratie voor de Sint.

#2: Verkleedhoek

Tijd voor een verkleedpartijtje! Hoe leuk is het om rondom de decembermaand een verkleedhoek in te richten met het thema Sinterklaas. Koop een pietenpakje, een mantel, mijter en staf. En vergeet het grote boek niet! Ook heeft Sinterklaas altijd mooie sieraden om die je kunt toevoegen aan de verkleedkist. Laat de verkleedpartij maar beginnen!

#3: Mijter of pietenmuts maken

Wanneer de kinderen van knutselen houden is het maken van je eigen mijter of pietenmuts een creatieve bezigheid. Online zijn er genoeg eenvoudige knutselideeën en inspiratie te vinden. Met papier, een schaar, wat lijm en een niettang kom je vaak al ver. Wanneer de creatie af is kan deze uiteraard toegevoegd worden aan de verkleedhoek.

#4: Pepernoten bakken

Lijkt het je gezellig om samen in de keuken te staan? Dan is pepernoten bakken wellicht een leuke activiteit. Er zijn verschillende recepten om pepernoten te bakken. Kijk op internet voor een recept en haal de ingrediënten in de supermarkt. Er zijn ook recepten voor glutenvrije pepernoten of met minder suiker. Na het bakken kunnen jullie samen genieten van heerlijke pepernoten.

#5: Pim Pam Pet

Heb je het spelletje Pim Pam Pet in huis? Het draaispelletje waarbij je met elke letter die je draait zo snel mogelijk een antwoord moet bedenken op de vraag. Je kunt in plaats van de originele kaartjes te gebruiken ook afspreken om woorden te bedenken rondom het Sinterklaas thema. Hiervoor zijn geen kaartjes nodig. Laat ieders hersens maar kraken tijdens een gezellig potje Pim Pam Pet sinterklaaseditie.

Wij wensen jullie een fijn Sinterklaasfeest!

23 November 2020, Janine van TeamUitstapje