Pakjesavond spellen

Pakjesavond spellen

4 december 2020

Het is bijna 5 december! Een spannende avond vol cadeaus en leuke verrassingen. Zijn de kids al zenuwachtig wat ze dit jaar krijgen van de goedheiligman? Vooraf is het heerlijk om samen pannenkoeken te bakken en te kijken naar het Sinterklaasjournaal. Om de tijd verder te vullen voor, na of tussen de cadeautjes hebben wij een aantal activiteiten bedacht. Zowel spellen van korte als lange duur, afhankelijk van de indeling van jullie pakjesavond. Natuurlijk is de lengte van het spel ook afhankelijk van hoe (on)geduldig de deelnemers zijn. De winnaar mag een cadeau uit de jute zak halen voor zichzelf of een ander. Lees verder voor spelideeën!

Speurtocht

Maak een Sinterklaas speurtocht door het hele huis. Je verstopt de cadeaus op verschillende plekken met telkens een gedicht, hierin staan steeds nieuwe aanwijzingen. Buiten een speurtocht kun je ook nog allerlei spellen en opdrachten hieraan toevoegen. Op deze manier maak je de speurtocht nog leuker en spannender.

Uitbeelden

Maak kaartjes met woorden of plaatjes die je moet uitbeelden. Je mag geen woorden gebruiken maar alleen maar uitbeelden. Maak kaartjes met allerlei leuke en grappige woorden en voorwerpen rondom het Sinterklaasthema. Het is leuk en vooral grappig om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier de kaartjes uitbeeldt.

Ganzenbord

Kom in de Sinterklaassfeer met een oudhollands potje ganzenbord. Je kunt zelf een bordspel maken of zoek online voor een kant-en-klare versie. Er staan diverse leuke Sinterklaas ganzenbord varianten op Pinterest. Bedenk zelf de spelregels, bijvoorbeeld wanneer je op een Sinterklaas of pakje komt dat er een cadeau uitgepakt mag worden. Bij de boot vaar je 10 stappen terug enzovoort. Je kunt het spel zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf maar wilt. Pas de regels aan op de leeftijd van de deelnemers.

Pim Pam Pet

Heb je het draaispelletje Pim Pam Pet thuis liggen? Bij elke letter die je draait moet je een woord bedenken in het Sinterklaasthema. Je hoeft dus niet de originele kaartjes te gebruiken. Het is een leuk spelletje om tussendoor te spelen. Het hoeft dan ook niet lang te duren.

Wij wensen iedereen een gezellige pakjesavond!Auteur: Jarno van TeamUitstapje

1420 bezoekers beoordelen onze
groepsuitjes gemiddeld met een

9.4