chevron_leftTerug naar overzicht

5 x de tofste uitjes in de Peel

Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende historie van de Peel. Ga op ontdekkingsreis en ontdek de mooie plekjes in het Peelgebied. Zoek je nog wat avontuur? Ga dan off road op pad en beleef samen een ruige toertocht. Daarnaast is er ook genoeg historie zichtbaar in dit gebied. Voor geschiedenisliefhebbers zit je hier ook helemaal goed. Er zijn genoeg manieren om een dagje te toeren door dit prachtige gebied. Uiteraard geheel op een corona proof manier. Wij hebben 5 groepsuitjes voor jou op een rijtje gezet.

E-chopper

Ervaar de Peel op een unieke, stoere én groene manier. Trek met een E-chopper de Peel in. De E-chopper heeft brede banden en een hoog stuur. De route brengt je langs de Rand van de Peel richting Asten, Deurne en Liessel. De route duurt circa 2 tot 2,5 uur. Om als groep herkenbaar te zijn op deze stoere E-chopper zijn er ook E-Chopper in de Peel hestjes. Ga samen op pad met deze ruige voertuigen.

Prijs: € 32,50 p.p.

Trabant tocht

Stap in een heuse Oost Duitse Trabant en stap hiermee terug in de tijd. Gedurende de toertocht ontdek je de mooiste plekjes aan de hand van het dagboek van Peelwerker ‘Wippe Pier’. Proef de lekkerste hapjes uit de Peel en speel ouderwets leuke spelletjes. Tijdens de route kom je namelijk langs een Peelherberg waar de peelwerkers het liefste hun werkweek afsloten. Bij deze herberg word je getrakteerd op een peellekkernij en kopje koffie of thee. Echte quality-time samen met vrienden of familie. Voorafgaand krijg je deskundige uitleg over het rijden van een Trabant. In een korte tijd leer je wat over de geschiedenis en techniek van deze cult-auto. De tocht duurt circa 3 uur.

Prijs tot 16 jaar: € 16,50 p.p.
Prijs vanaf 16 jaar: € 39,50 p.p.

Swingtrike

Ontdek een nieuwe outdoorsenstatie met de Swingtrike. Ga cruisen door het natuurgebied De Groote Peel en ontdek de omgeving. Je stapt op een gemakkelijk bedienbare elektrische driewieler, waarmee je door de Peelomgeving kan swingen. Het is mogelijk om de swingtrike voor 1,5 of 2,25 uur te huren. Maak een toertocht langs het kanalenstelsel de Noordervaart, het Deurnes kanaal en de Helenavaart. Naast de kanalen word je getrakteerd op een open landschap van kleinschalige bosgebieden, afgewisseld met akkers en weilanden.

Prijs 1,5 uur durende tocht: € 27,50 p.p.
Prijs 2,25 uur durende tocht: € 34,50 p.p.

Snorfiets

Ga terug naar de ‘goeie ouwe tijd’ en maak een toertocht op een TOMOS snorfiets. Dé klassieke snorfiets uit de jaren zestig. Ontdek de omgeving en kanalenstelsel. Bij de kanalen werd aanvankelijke bedoeld ter afwatering van het veengebied. Nu wordt deze plek drukbezocht door sport- en hobbyvissers. Stap op de gemakkelijk berijdbare snorfiets en vervolgens zoef je met een snelheid van ca 25 km/u. Een tocht door het open landschap van kleinschalige bosgebieden, afgewisseld met akkers en weilanden, peelkanalen en gezellige, gastvrije dorpen.

Prijs 2 uur durende tocht: € 25,50 p.p.
Prijs 3 uur durende tocht: € 29,50 p.p.

Fatmax

Wil je een nieuwe gemotoriseerde outdoor sensatie ontdekken? Cros door de Peelomgeving met een FatMax! Oorspronkelijk is hij uitgevonden om van de skipistes in Oostenrijk naar beneden te scheuren. Ze zijn voorzien van een elektromotor. De elektrische kickbike is voorzien van enorme banden waarmee je een snelheid van 28 km/h kunt bereiken. Met een actieradius van 40 km is de FatMax ideaal voor een toffe (deels offroad) tocht. Aan de hand van een roadmap ga je samen op avontuur. De tocht duurt circa 2,5 uur.

Prijs: € 32,50 p.p.  

Samen op avontuur in de Peel!

02 September 2020, Marly van TeamUitstapje