Wandelen combineren met activiteiten

Wandelen combineren met activiteiten

12 januari 2021

In eigen land zijn er genoeg mooie wandelroutes te vinden. Ga naar een van de vele natuurgebieden, er is voor ieder wat wils. Wandelen in het bos, over strand of de zandduinen. Het is allemaal mogelijk. Daarnaast is Nederland niet groot, dus ben je overal binnen maximaal 2,5 uur. In deze blog lichten we een aantal mooie wandelroutes uit die leuk te combineren zijn met een outdoor uitje! Wij lichten een aantal mooie natuurgebieden uit waar genoeg te beleven is.

De Biesbosch

De Biesbosch wandelroutes variëren in lengte van 1.5 tot meer dan 20 km. Een prachtig natuurgebied om te wandelen is de Biesbosch. Met korte ommetjes, van verharde paden tot lange struintochten door het drassig wetland. Draag stevige schoenen om ook de onverharde paden te bewandelen. Op diverse plekken staan picknicktafels voor een heerlijke lunch of kopje koffie. Een aantal routes zijn per bootje bereikbaar. Daarnaast is het organiseren van een activiteit in de Biesbosch een echte aanrader zoals kano varen, quad rijden, vlot varen en ga zo maar door. Honden zijn van harte welkom in het overgrote deel van de Biesbosch. Op sommige plekken mogen honden los, maar meestal aangelijnd. 

Het Groene Hart

Verken het Groene Hart te voet, per fiets of in een voertuig. Ervaar het oer-Hollandse landschap, weids waterrijk en groen. Onderweg zijn er verschillende monumentale boerderijen, prachtige dorpen en middeleeuwse steden te vinden. Dankzij het wandelnetwerk in Utrecht kun je verschillende wandelroutes door middel van knooppunten bewandelen. Op deze manier kun je alle kanten op. Je kunt het Groene Hart niet alleen te voet leren kennen, maar ook met onze toffe uitjes. Rijd in een toffe cabrio of oude Volkswagenbus door deze prachtige natuur.

De Peel

Beleef uren wandelplezier in de Deurnese en Mariapeel waar een wandelroutenetwerk aangelegd is. Ook hier kunt u door de knooppunten allerlei kanten op. Volg de nummers op de kaart en bordjes of stickers op het veld. Het lijkt echte oernatuur. Ook zijn hier nog sporen te zien van de doorgrootschalige turfwinning. Leer de geschiedenis van de Peel kennen door middel van verschillende toffe uitjes op onze website. Ga bijvoorbeeld met een ruige Legerjeep op pad en ontdek de Peel.

Have fun! Auteur: Marly van TeamUitstapje
VR La Casa de Dinero Escape Game

Vr la casa de dinero escape game

Laat El Professor jullie de weg wijzen, pleeg een bankoverval op de Rijksmunt en ontsnap met al het geld uit de kluis.

  • Diner
  • Avondarrangement
Outdoor AR Escape Game: Undercover
Corona Proof

Outdoor ar escape game: undercover

Waan je een echte undercoveragent en infiltreer in de Nederlandse Drugswereld. Tijdens deze uitdagende AR City game ga je op zoek naar de voorraad...

  • Dagarrangement
  • Avondarrangement

1436 bezoekers beoordelen onze
groepsuitjes gemiddeld met een

9.4