chevron_leftTerug naar overzicht

Groepsuitjes: Op avontuur in de natuur

In de Nederlandse natuur valt er genoeg te beleven. Ons land heeft afwisselende landschappen met ieder met zijn eigen charme. Op deze prachtige plekken is het ook mogelijk om groepsuitjes te organiseren. Wij hebben een aantal avontuurlijke uitjes in de natuur op een rijtje gezet.

Bos escape

Bij aanvang krijg je een kopje koffie en worden de teams verdeeld. Elk team heeft een eigen captain. Tijdens de Bos escape is jullie missie om ergens in een straat, zandpad, brug of pad een poort te vinden die leidt naar de uitgang. Ga op zoek naar de kluis waarin de sleutel verborgen zit. Door raadsels, het kraken van codes, kennisvragen en een goede samenwerking kun je aanwijzingen en punten verzamelen. Wanneer de kluis en bijbehorende sleutel gevonden is breekt de middagactiviteit aan. In de middag ga je op een meermansfiets een hindernistour afleggen. Het is een leuke route door het groene woud, waarbij je een stuk van de Brabantse natuur leert kennen. Naast de route liggen diverse rebussen, waarvan de juiste antwoorden kenbaar worden gemaakt op de prijsuitreiking. Een dag vol plezier en avontuur in de natuur.

Rondleiding door cultuurhistorische eendenkooi

Wil je graag een kijkje nemen in een mysterieus cultuurlandschap? Door een boswachter krijg je een rondleiding door een echte eendenkooi. Je kunt alles zien van vangpijpen, kooiplas tot het kooikershuisje. Een eendenkooi bestaat uit een klein en dicht bos met in het midden een grote plas. In elke hoek ligt een vangpijp, vroeger werden hier de eenden gevangengenomen. Je wordt meegenomen in deze oudhollandse traditie van de eendenkooien. Eendenkooien vormen een oud en typisch Nederlands fenomeen en daarom houdt Natuurmonumenten ze in stand. Tijdens deze activiteit draag je bij aan het behoud van cultuurhistorisch erfgoed in Nederland.

Scooter Experience

Ervaar een compleet verzorgd dagje toeren op een elektrische scooter en ontdek een prachtig gebied. Er zijn 5 verschillende routes mogelijk. Een van de routes gaat door het mooie gebied de Zaanse Schans. De andere vier routes gaan door het Waterland gebied, gelegen tussen Durgerdam en Volendam. Vooraf ontvang je een uitgebreide routekaart met leuke tips, hotspots en bezienswaardigheden. Het zijn mooie routes over houten bruggetjes, via slingerweggetjes, langs dijken, meren en oude molens. Onderweg kun je een stop maken bij gezellige terrasjes in Volendam, Edam, Monnickendam of neem een bezoek aan de Zaanse Schans. Enkele leuke dingen om te zien zijn de ijs tuin van een zorgboerderij met biologische producten en een oude kaas- en klompenboerderij. Verder is het leuk om een ouderwetse foto met kostuum te maken in Volendam. Er zijn in totaal 38 scooters beschikbaar, waarbij het ook mogelijk is om iemand achterop mee te nemen. Daarnaast is er een Scooter Experience bus voor maximaal 8 personen die achter de groep kan rijden. Tijdens deze tour beleef je Nederland op zijn mooist!

11 May 2021, Janine van TeamUitstapje