chevron_leftTerug naar overzicht

Fietsvakantie Nederland: ontdek verborgen parels in eigen land

Het kan erg verleidelijk zijn om een reis te boeken ver buiten Nederland: op zoek naar een land met de mooiste kusten, de meest pittoreske dorpjes, de hoogste kliffen en de indrukwekkendste vergezichten. Toch biedt Nederland véél meer dan we van ons thuisland denken te weten! Het zou zomaar kunnen zijn dat de ideale locatie voor een prachtige reis veel dichterbij huis ligt dan verwacht. 

Fietsvakantie langs de kust

Natuurlijk staat Nederland bekend om de prachtige kusten en de vele routes die daarlangs voeren. Denk bijvoorbeeld aan een fietsvakantie langs de Waddeneilanden. Verdeeld over acht dagen fietst u over het unieke Waddenlandschap. Wist u trouwens dat het Waddenlandschap in Nederland en Duitsland door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed? Een heel andere kustroute en even interessant is de route Langs de Noordzee. Deze route leidt door de duinen en kuststeden als Noordwijk aan Zee, Bergen en Den Helder. Ook historische steden als Den Haag en Haarlem staan op de route.

Fietsvakantie in het binnenland

Minstens zo boeiend als de kustroutes, zijn de fietsvakanties in het Nederlandse binnenland. Hoewel Nederland relatief een klein land is, biedt het landschap bijzonder veel afwisseling. Denk bijvoorbeeld aan het Drentse landschap waarin u prehistorische hunebedden tegenkomt, eeuwenoude esdorpen ontdekt en de sporen ziet van de 19e-eeuwse geschiedenis van de koloniën. Een fietsvakantie in Drenthe is dan ook een van de mooiste manieren om dit landschap te ontdekken. Een geheel ander landschap en even mooi is het bekende waterlandschap van Nederland. Trek op de fiets door het Groene Hart en geniet van het groen, de rust, de molens en de aangename afwisseling met prachtige oude stadjes en dorpen.

Fietsvakantie Nederland: zeker de moeite waard!

Nieuwsgierig naar wat een fietsvakantie in Nederland nog meer in petto kan hebben? Bekijk het overzicht met fietsvakanties in Nederland, geniet van de mooie beelden en lees de ervaringen van andere reizigers.

14 April 2020, Nathalie van Eigen-Wijze Reizen