chevron_leftTerug naar overzicht

5 Wandelroutes door Nederland

Nederland biedt duizenden kilometers aan prachtig gevarieerde wandelpaden. Elk seizoen heeft wel wat moois te bieden. Kies voor een lange route door de natuur of maak een kort ommetje binnen dorpen en steden. Lees in deze blog verder wat de unieke wandelparels in Nederland zijn. 

De Loonse en Drunense Duinen

De Brabantse Sahara, zo wordt het Nationaal Park ook wel genoemd. Loop in de boslucht, over heiwitte duinen en langs eenzame vliegdennen. Een uniek stukje Nederland.

Pieterpad

Het Pieterpad mag in deze lijst zeker niet ontbreken. Het is namelijk het beroemdste wandelpad van Nederland. De gehele route is wel 498 km lang van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. Zoek uit welk deel van het pad je wilt bewandelen. 

Stadswandeling door Maastricht

Maak een stadswandeling door Maastricht en bewonder de prachtige krijtrotsen van de stad. Vanaf hartje Maastricht loop je naar de eerste Limburgse Heuvel met een geweldig uitzicht: de Sint-Pietersberg. Hierna loop je verder langs kalkrijke natuur, wijngaarden en mergelgrotten. 

Polderen in Amerongen

Boven op de Utrechtse Heuvelrug ligt het eeuwenoude centrum van Amerongen. Een ideale slenterbestemming met fraaie gevels, boerderijen en zwart geteerde schuren. Vergeet niet om een bezoekje aan Kasteel Amerongen te brengen. 

Domburg in Zeeland

Nog voor kort is het monumentale badpaviljoen van Domburg gerestaureerd. In de vorige eeuw was het chique Zeeuwse kustplaatsje een broedplaats voor kunstenaars. Waai uit op de stranden of verken de Manteling, een bebost duingebied tussen Domburg en Oostkapelle. 

In deze blog lees je meer over het combineren van wandelen en een activiteit.

19 November 2020, Danique van TeamUitstapje