chevron_leftTerug naar overzicht

4 tips voor de goedkoopste vliegreis

De kosten voor een vliegreis kunnen hoog oplopen. Al helemaal als je je team mee op reis neemt. Los van de vlucht moet je rekening houden met accommodatie, maaltijden, eventuele huurauto’s etc. Het tikt snel aan. Hieronder geven wij je enkele tips om toch een teamuitje met het vliegtuig te kunnen realiseren.

Zoek de goedkoopste vlucht

Wellicht trappen we hier een open deur in, maar het is de moeite waard om toch te noemen: het loont om even te zoeken naar de juiste vlucht. Via vergelijkingssites als Skyscanner en Google Flights vergelijk je eenvoudig een groot aantal vluchten met elkaar. Zo vind je snel de goedkoopste. De prijs fluctueert niet alleen door het jaar heen enorm, maar verschilt ook per dag van de week. Vliegtickets schijnen op maandag of vrijdag doorgaans voordeliger te zijn.

Reserveer parkeerplaats op het vliegveld

Zoals je waarschijnlijk weet is parkeren meestal niet goedkoop. De prijzen van de P-parkings bij luchthavens zijn voor een paar dagen nog te overzien, maar week of laat staan twee weken parkeren is erg duur. Er zijn gelukkig ook alternatieven. Net als Skyscanner voor vluchten en Booking.com voor hotels, zijn er prijsvergelijkers voor airportparkings. Neem bijvoorbeeld Vliegen & Parkeren. Daar vind en vergelijk je eenvoudig parkeerplaatsen op de grootste luchthavens van o.a. Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Reis buiten het hoogseizoen

Je bespaart over het algemeen het meest als je op het juiste moment reist. Logischerwijs betaal je in het hoogseizoen ruimschoots meer dan in de minder drukke periodes. Het hoogseizoen is niet per se de zomerperiode. Ga voor jouw specifieke bestemming na wanneer je het beste kunt gaan door een afweging te maken tussen de prijs, weersomstandigheden en de openingsperiodes van de activiteiten.

Plan je reis tot in de puntjes

Stippel ten slotte je teamuitje zo uit dat iedereen precies weet waar die aan toe is. Vooral als je werknemers bijdragen aan de kosten van het reizen, is het belangrijk dat ze goed op de hoogte zijn van de activiteiten die je gaat ondernemen. Zo voorkom je verwarring, teleurstellingen én onnodige kosten.

28 February 2020, Martijn van The Travelling Souk