chevron_leftTerug naar overzicht

Zo organiseer je tóch een personeelsfeest in coronatijd

Een personeelsfeest, kerstborrel in coronatijd of een uitstapje met het team, dat zit er helaas dit jaar niet in door de uitbraak van COVID-19. Alhoewel, niet face-to-face in ieder geval. Dat is natuurlijk ontzettend balen, maar dat betekent niet dat je in 2020 helemaal niets kunt organiseren voor je personeel. Daarom verzamelden we enkele tips om er tóch een gezellige avond of middag van te maken.

Wat kan er wél?

Om toch met een grote groep bij elkaar te komen in tijden van corona zit er eigenlijk maar één ding op: videobellen. Daarvoor bestaan gelukkig zeer goede en gemakkelijke oplossingen, zoals Microsoft Teams downloaden. Zo kun je toch je collega’s zien en met ze praten, in een grote groep zelf. Het is wel verstandig vooraf we goede regels op te stellen, zodat niet iedereen door elkaar gaat praten en het een chaos wordt. Vraag bijvoorbeeld mensen hun microfoon uit te zetten als ze op dat moment niets te zeggen hebben, zodat ruis voorkomen wordt. Gelukkig beschikken de meeste programma’s voor videobellen ook over een chatfunctie, waardoor je spraak en tekst met elkaar kunt afwisselen. 

 

Er worden in Nederland leuke ideeën verzonnen om alsnog via bijvoorbeeld Teams leuke personeelsactiviteiten te kunnen doen. Enkele voorbeelden zijn:

 

-       Bingo: Stel een spelleider aan met een bingorad die de cijfers communiceert. Misschien kunnen er zelfs leuke prijzen aan gekoppeld worden?

-       Pubquiz: Ook is het mogelijk een pubquiz te organiseren via videobellen. Stel een quizmaster aan die vragen stelt. Eventueel kun je zelfs kijken of je alsnog in kleine groepjes thuis bij elkaar kunt komen, mits de anderhalve meter gewaarborgd kan worden. Zo kun je in kleine teams proberen de quiz te winnen. Je kunt zelf voor quizmaster spelen, maar er zijn ook professionele quizmasters online in te huren die gegarandeerd voor een quiz met goede vragen zorgen. Zorg er in ieder geval voor dat de quiz niet te kort is, want het is ook jammer als het na een half uurtje al over is.

-       Hints: Via videobellen is het ook heel goed mogelijk spelletjes zoals Hints te spelen. Het enige nadeel van dit spelletje is dat het beeld kan haperen als iemand een slechte internetverbinding heeft, wat tot verwarring kan leiden. Wie de meeste dingen raadt, wint.

-       Proeverij: Stuur alle personeelsleden vooraf een pakketje op met wat items die zij kunnen proeven, bijvoorbeeld een bierpakket, wijn of wat lekker hapjes. Een kenner kan vervolgens via het beeldbellen uitleg geven over de drankjes of hapjes, terwijl iedereen er thuis heerlijk van kan proeven. 

 

Ontwerp een toffe uitnodiging

Een goed begin is het halve werk, ontwerp daarom een toffe uitnodiging voor je online personeelsfeest en verstuur deze naar je medewerkers. Zorg ervoor dat de spirit er vast goed in zit en maak alle medewerkers van enthousiast voor het aankomende online feestje. Goede vormgeving van de uitnodiging is hiervoor natuurlijk essentieel. Hiervoor kun je gebruikmaken van gratis Photoshop, als je nog geen licentie hebt voor de designsoftware van Adobe. Het bekende programma Photoshop is, net als andere Adobe programma’s zoals Lightroom, Illustrator en Indesign, namelijk 14 dagen gratis te proberen. Zo kun je dus gemakkelijk je uitnodigingen maken, zonder per se een abonnement aan te hoeven schaffen. 

 

Je maakt de uitnodiging natuurlijk helemaal af door deze te versturen samen met een hapje en een drankje, waar iedereen lekker van kan genieten tijdens de avond. Veel plezier!
07 December 2020, Leon van Downloaden.nl