chevron_leftTerug naar overzicht

Zo organiseer je de leukste teamuitstapjes voor werknemers

Iedereen met een baan realiseert zich niet altijd dat werkzoekenden de collegialiteit en saamhorigheid bij een bedrijf het meest missen. Mensen zijn nu eenmaal gezelschapsdieren en vinden het alleen zijn niet zo fijn. Het is niet voor niks uit onderzoek gebleken dat veel mensen die de laatste maanden thuis moesten werken terugverlangen naar hun werkplek en het contact en de gezelligheid met hun collega’s. Sterker nog; sommigen krijgen hierdoor zelfs last van depressieve klachten. Welk beroep je ook hebt, een van de leukste dingen om met je collega’s te doen is een teamuitstapje. Het versterkt de onderlinge band van het team. Bovendien kan het management zo laten zien dat ze hun werknemers waarderen. Onderdeel van een team zijn betekent niet dat je per se bij elkaar op een kantoor moet zitten. Een vrachtwagenchauffeur is lid van een team ook al is zijn kantoor de cabine van een truck. In dit artikel geven we tips over teamuitstapjes voor je werknemers. 

Teamuitje creëert teamplayers

Vooral in beroepsgroepen waar je de hele dag hard werkt en niet echt tijd hebt om elkaar beter te leren kennen is een teamuitje heel geschikt. Webbouwers zitten de hele dag voor een beeldscherm, productiemedewerkers doen de hele dag dezelfde handeling, vrachtwagenchauffeurs wonen in hun cabine. Hoe dan ook; elk bedrijf is gebaat bij een team dat samenwerkt als een goed geoliede machine. Het bestaat uit mensen met verschillende disciplines die elkaar aanvullen om samen een doel te bereiken. En zo gaat het ook bij de goede teamuitjes. Je gaat samen koken, samenbouwen, samen slopen, samen sporten, samen ontsnappen, samen overbruggen, samen overwinnen. 

Mars en Venus komen samen

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Soms begrijpen we niks van elkaar, maar we moeten wel samenwerken. Als een teamuitje zowel de skills van vrouwen als die van mannen aanspreekt ben je spekkoper. Vrouwen hebben over het algemeen meer inzicht en geduld, dus dat komt van pas bij het oplossen van een puzzel in de escaperoom. Mannen zijn nu eenmaal sterker, dus als er balken van A naar B moeten worden gesjouwd kunnen ze zo het team helpen. Het kan ook minder stereotype. Misschien kom je er tijdens het bedrijfsuitje wel achter dat je vrouwelijke collega prima overweg kan met een graafmachine. Of dat een mannelijke collega juist heel goed is met potten en pannen. Tijdens een teamuitstapje leer je elkaar op een hele andere manier kennen en dat ga je ook terugzien op de werkvloer, waar die ook is.

10 April 2021, Kasper van Lequal