Winterse thuisactiviteiten

Winterse thuisactiviteiten

17 januari 2021
Het is vandaag ‘Dag van de Sneeuw’. Zoek je op deze ijskoude zondag nog een winterse activiteit? Wij hebben een aantal winterse activiteiten voor jou op een rijtje gezet. Ideaal om samen met de kids uit te voeren, ook als er geen sneeuw ligt. De activiteiten zijn uiteraard vanuit thuis te organiseren zowel indoor als outdoor activiteiten. Pak een mok met warme chocomel en ga samen aan de slag.

Sneeuwpoptoren

Pak een aantal witte plastic bekertjes en teken hier de ogen, neus en mond op zoals bij een sneeuwpop. Vervolgens maak je en mooie toren van de bekertjes. Je kunt het beste beginnen met een simpele toren met 3 bekertjes onder, op de tweede laag 2 bekertjes en 1 bekertje bovenop gebalanceerd. Vervolgens maak je een prop of pak een balletje om de bekers mee om te gooien.

Freeze

Als het geen weer is om buiten te spelen en je toch samen met de kids genoeg wilt bewegen is het spel freeze wellicht iets voor jullie. Zet de muziek lekker hard aan en ga samen dansen. Een iemand bedient de muziek en zet de muziek stop. Bij het stoppen van de muziek moet iedereen bevriezen en wie als eerst beweegt is af. Daarna start de muziek weer en gaan jullie verder totdat er een winnaar overblijft. Dit spel zorgt voor beweging en gezelligheid in jullie huiskamer.

Sneeuwballengevecht

Een sneeuwballengevecht zonder sneeuw? Dat kan ook binnen met zachte ballen of pak je sokkenmand erbij. Vervolgens verdeel je de balletjes en aanvallen maar! Tip: zorg dat spullen die snel om kunnen vallen opgeborgen zijn.

Wintercreaties

Hebben jullie meer zin om te gaan knutselen? Dan is het maken van een wintercreatie een idee. Pak een leeg potje en vul deze met water. Lijm een leuk poppetje of een ander speelgoed goed vast aan de deksel en laat het vervolgens drogen. Doe glycerine (dit is verkrijgbaar in de apotheek) in het potje, daarna voeg je water toe. Doe de deksel erop maak hem goed dicht en ga flink schudden. Vervolgens haal je de deksel eraf en voeg je optioneel nog wat glitters toe. Na het volgen van deze stappen heb je sneeuw in een potje, schudden maar!Auteur: Janine van Teamuitstapje
VR La Casa de Dinero Escape Game

Vr la casa de dinero escape game

Laat El Professor jullie de weg wijzen, pleeg een bankoverval op de Rijksmunt en ontsnap met al het geld uit de kluis.

  • Diner
  • Avondarrangement
Outdoor AR Escape Game: Undercover
Corona Proof

Outdoor ar escape game: undercover

Waan je een echte undercoveragent en infiltreer in de Nederlandse Drugswereld. Tijdens deze uitdagende AR City game ga je op zoek naar de voorraad...

  • Dagarrangement
  • Avondarrangement

1436 bezoekers beoordelen onze
groepsuitjes gemiddeld met een

9.4