Welke bonussen mogen werknemers verwachten?

Welke bonussen mogen werknemers verwachten?

15 januari 2021
Het is een intensief jaar geweest voor de werknemers van je bedrijf! Zij hebben alles op alles moeten zetten, om het bedrijf draaiende te houden tijdens de lopende corona crisis. Waar dit voorheen op kantoor gebeurde, moest nu snel geschakeld worden om processen vanuit huis door te kunnen laten lopen. Voor sommige bedrijven heeft de huidige crisis diverse kansen opgeleverd, denk bijvoorbeeld aan de grote technologiebedrijven uit Amerika. Andere bedrijven hadden het erg zwaar en hielden met moeite het hoofd boven water. Hoe kun je jouw medewerkers bedanken voor hun inzet? In dit artikel zetten we verschillende opties op een rijtje. 

#1: uitstapje met het team organiseren 

Hoewel het nu lastig is om aan een bedrijfsuitje te denken, zal dit in het najaar van 2021 makkelijker worden. De meeste mensen hebben dan wellicht een vaccinatie gehad, waardoor restaurants, kroegen en activiteiten locaties weer grote groepen mogen ontvangen. Een uitstapje met het team valt altijd goed! Het is een leuke, informele manier om elkaar beter te leren kennen en de band tussen collega’s te versterken. Wanneer heb jij voor het laatst een uitje met het team georganiseerd? 

Je kunt collega’s wel aanbieden om in groepen te gaan wandelen. Hierbij is het mogelijk om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. Het is daarbij gezellig en gezond! 

#2: nieuwe telefoon voor je personeel 

Naast de mogelijkheid om een teamuitje te organiseren, kun je medewerkers van je bedrijf een nieuwe telefoon aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de zakelijke Galaxy S21 bij Vodafone. Groot voordeel van dit toestel is de verbeterde accuduur ten opzichte van oudere modellen. Ideaal in een tijd, waarin we nog steeds veel vanuit huis werken. Het is een bonus waar je medewerkers de komende jaren veel plezier van zullen hebben. 

#3: cadeaubon voor een dagje ontspannen 

Wil je niet wachten tot het weer mogelijk is om een bedrijfsuitje te organiseren? In dat geval kun je medewerkers een cadeaubon toesturen, waarmee zij zelf een dagje ontspanning in kunnen plannen. Denk bijvoorbeeld aan een bon voor een bezoek aan de sauna, een bon voor een hotelovernachting, enzovoorts. 

Combineer zo’n cadeaubon met een digitale borrel of een soortgelijke online activiteit. Op deze manier voorkom je dat collega’s het contact met elkaar verliezen. Daarbij is een online borrel een informele manier om privézaken te bespreken. Iets wat voorheen vaak bij het koffieapparaat werd gedaan en waar met het werken vanuit huis nauwelijks nog ruimte voor is. Auteur: Asjer van Vodafone

1439 bezoekers beoordelen onze
groepsuitjes gemiddeld met een

9.4