chevron_leftTerug naar overzicht

Vakantie in eigen land

Voor een ontspannende vakantie hoef je niet altijd ver te rijden. Zo kun je ook prima in eigen land je rust en ontspanning vinden in plaats van de grens over te trekken. Of je nu kiest voor de natuur, de Waddeneilanden of de kust. In Nederland is een groot diversiteit aan landschappen, waardoor je dus altijd dicht bij de deur, toch even helemaal uit de dagelijkse sleur bent. Wacht niet te lang en boek jouw vakantiehuis in Nederland voor een weekendje weg!

De Nederlandse vakantiemarkt

Dat Nederlanders gek zijn op korte onderbrekingen is niet onbekend. Jaarlijks gaan Nederlanders vaker dan een keer per jaar op vakantie. Hieronder behoren ook de korte uitjes, zoals een midweek of weekendje weg. Op vakantie gaan is een belangrijke levensstijl voor Nederlanders. De gemiddelde vakantieduur in eigen land is gemiddeld 4 á 6 dagen. Dat de binnenlandse vakanties in trek zijn blijkt wel uit de cijfers. Bijna de helft van de ondernomen vakanties van de Nederlanders, vindt plaats in eigen land. Herken jij je daar zelf ook in?

Wist jij dat

#1 Drenthe, op de Veluwe en langs de Noordzeekust de meest populaire vakanties zijn?;

#2 Tijdens deze vakanties overnachten de Nederlanders graag in een bungalow/vakantiehuis of in een hotel;

#3 Nederlanders graag dichtbij een natuurgebied willen zitten, bezienswaardige gebouwen en langs het strand;

#4 Naast wandelen (61%) lekker willen zwemmen (31%) en fietsen (27%) als ze op vakantie zijn in Nederland;

#5 Graag uit eten gaan en willen shoppen in de dichtstbijzijnde grote stad;

#6 De totale uitgaven aan binnenlandse vakanties bijna 3 miljard zijn?

Wat zijn leuke dingen om te doen in Nederland?

Zoals eerder benoemd, zijn Drenthe, de Veluwe en de Noordzeekust zeer populair. Maar wat is daar dan allemaal te doen tijdens je vakantie? Hieronder hebben wij enkele uitstapjes opgeschreven die je juist in deze provincies kunt gaan doen, zowel in kleine groepen als grote groepen.

In Drenthe

De provincie van heide, bos, hunebedden en complete rust. Drenthe is bij uitstek dé provincie om heerlijk te wandelen en te fietsen. Gaat u op vakantie in Drenthe, vergeet zeker niet uw wandelschoenen of fiets. Drenthe beschikt over drie nationale parken, Het Dwingelerdveld bij Dwingeloo, Drents Friese Wold en het Drentsche AA. Alle drie prachtige gebieden om door heen te wandelen of te fietsen. Erop uit met de kinderen? Kies dan voor een bijzondere experience in Wildland Zoo te Emmen, Klimpark Grolloo of Plopsa Indoor in Coevorden.

De Veluwe

Heb je een vakantiehuis op de Veluwe geboekt? Dan kies je waarschijnlijk voor de mooie natuur van de Veluwe. Wie kent het niet. De plek om veel wilde dieren te spotten, te wandelen en te fietsen. Maak jouw eigen safaritocht op de fiets! Er zijn diverse fietsroutes waarbij je veel wilde dieren kunt spotten. Denk aan herten, wilde zwijnen en moeflons. Ben je in de buurt, vergeet dan niet om geld mee te nemen. Op sommige plekken dien je entreegeld betalen. Ook vind je op de Veluwe diverse wellness gelegenheden om jezelf even heerlijk te laten verwennen. Even geen natuur maar pret? Een bezoek aan pretpark Julianatoren of Apenheul in Apeldoorn zijn dan zeker een aanrader!

Noordzeekust

De Noordzeekust is en blijft altijd een heerlijke uitlaatklep. Uitwaaien, zonnebaden of juist de watersport. Bekende plaatsen als Schoorl, Bergen, Ouddorp en vele kustplaatsen in Zeeland zijn hier speciaal voor ingericht. De stranden van Zeeland worden geroemd door vele badgasten en ook diverse organisaties die de stranden als de mooiste van Nederland beoordelen. Het water en de stranden zijn zeer schoon en veilig. Jaarlijks worden die altijd gekeurd en gecertificeerd. Met name voor gezinnen is het een prima vakantie. Veel vakantieparken vind je dicht bij de kust. Is het slecht weer, dan kunnen de kinderen zich ook uitstekend vermaken op het park zelf.

Is een vakantie in eigen land een goed idee?

Dat is het zeker. Wij durven aan te nemen dat je nog niet al het moois van Nederland hebt kunnen aanschouwen. Ben jij toe aan een korte breek? Kijk dan niet over de landsgrenzen, maar pak de auto en ben binnen in 1 á maximaal 3 uur op plek van bestemming. Maak van een uitje een korte vakantie en combineer jouw uitje met een korte vakantie in eigen land.

23 January 2020, Dennis van Heerlijke Huisjes