chevron_leftTerug naar overzicht

Uitstapje met het team in coronatijd? Zo kan het!

Het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet. Alles wat voor ons zo vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer. Regels en beperkingen hebben het dagelijks leven behoorlijk ontwricht. Toch proberen we er het beste van te maken en te zoeken naar mogelijkheden, in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten. We kunnen immers niet eindeloos thuis blijven en afwachten wat komen gaat. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen ook uitstapjes gewoon doorgaan, al moeten daar soms wel wat creatieve oplossingen voor gevonden worden.

Splits de groep

Maandenlang moesten we het begin 2020 doen zonder de mogelijkheid om de horeca te bezoeken. Ook met de komst van de tweede golf gelden voor horecabedrijven behoorlijk wat beperkingen. Maar dezelfde beperkingen zijn er ook buiten, want grote groepen zijn niet toegestaan. De oplossing ligt voor de hand: splits de groep op in kleinere groepen! Het is misschien niet de meest geliefde oplossing, maar het is beter dan niets. Misschien is het een idee om iets vaker wat leuks te gaan doen met elkaar en dan de groepen steeds in een andere samenstelling op pad te sturen.

Voldoende afstand

Door voldoende afstand te houden, kun je eigenlijk nog best veel doen. Zolang je kunt garanderen dat je teamleden anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen bewaren, staat niets je in de weg om zowel binnen als buiten leuke activiteiten te ondernemen. Dat kan variëren van een spel tot een sportieve bezigheid of van een boottochtje tot een puzzeltocht. De mogelijkheden blijven ook in coronatijd tamelijk groot. Dat komt vooral ook doordat de evenementenbranche creatief meedenkt en met goede oplossingen komt om toch zoveel mogelijk dingen door te kunnen laten gaan.

Mondkapjes

Natuurlijk kun je er zelf ook het nodige aan bijdragen. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om preventief de deelnemers aan je teamuitje een mondkapje te laten dragen op plaatsen waar het druk is. Helaas worden mondkapjes niet vergoed door de zorgverzekering. Gelukkig zijn ze niet al te duur, zorg dus steeds voor voldoende voorraad. Overigens kan het geen kwaad om jezelf af te vragen of je qua zorgverzekering niet teveel betaalt. Ga je de premie van je zorgverzekering vergelijken met die van andere aanbieders, dan kun je heel eenvoudig vaststellen of je niet te duur uit bent. Dankzij de verplichte basisverzekering ben je ook met de goedkoopste zorgverzekering gewoon verzekerd van goede zorg!

20 November 2020, Ralf van Overstappen.nl