chevron_leftTerug naar overzicht

Tips voor een geslaagd sinterklaasfeest

Sint en zijn pieten zijn weer in het land. De tijd van pepernoten, chocoladeletters, sinterklaasliedjes, rijmpjes en cadeautjes. Wil jij sinterklaasavond goed voorbereiden? Lees dan deze blog voor de leukste ideeën voor een geslaagd sinterklaasfeest met de kids.

Lekkers maken

Tijdens het sinterklaasfeest mag er geen lekkers op tafel ontbreken. Je kunt het sinterklaassnoepgoed al op tijd in de winkelschappen vinden. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag gaan in de keuken. Zoek een recept op en bak zelf heerlijke verse pepernoten. Daarnaast is het versieren van een chocoladeletter ook een leuke activiteit om alvast in de sinterklaassfeer te belanden. Online zijn er genoeg makkelijke én lekkere recepten te vinden.

Spellen

Pak een aantal ouderwetse spellen uit de kast of kies voor een sinterklaasspel. Er zijn genoeg spelletjes te vinden, waarbij je weinig materialen nodig hebt. De meest voorkomende benodigdheden voor sinterklaasspellen zijn: pepernoten of ander snoepgoed, pietenmuts, dobbelsteen en schrijfmateriaal. Ook is het leuk om tijdens pakjesavond een dobbelspel toe te passen.

Knutselen

Ga samen aan de slag en maak de mooiste knutselwerken voor sint en piet. Maak een eigen mijter van papier, een kunstwerk met strijkkralen, een tekening met krijtstift op het raam of een sinterklaasbaard van veertjes en watten. Daarnaast is het de tijd van surprises. Ga aan de slag met papier-maché en maak de mooiste creaties samen.

Kleuren

Kleurplaten zijn zowel leuk om thuis op te hangen als handig voor in de schoen. Pak de potloden, stiften of waskrijtjes en ga samen aan de slag. Online zijn er genoeg kleurplaten te vinden in sinterklaasthema. Stop de mooiste kleurplaat in je schoen en wie weet krijg je er een mooi cadeau voor terug.

Zingen

Zet YouTube aan en ga samen alle bekende sinterklaasliedjes zingen. Ben je de songteksten vergeten? Gelukkig zijn er ook genoeg filmpjes te vinden met tekst. Verfris je geheugen de leukste sinterklaasliedjes weer eens luidkeels mee te zingen.

23 November 2021, Roel van TeamUitstapje