chevron_leftTerug naar overzicht

Teamuitje organiseren? Zo doe je dat effectief

Als je in een team werkt dan kan natuurlijk een jaarlijks teamuitje zeker niet ontbreken! Maar wie gaat dit precies organiseren en wat staat er op de planning? Dat is de taak aan de organisator(en). Wanneer jij deze mooie taak op je bordje hebt gekregen, dan hebben wij een aantal tips voor je om je op weg te helpen. Waar moet je aan denken en wat ga je doen qua activiteit? Wij helpen je verder!
49
0
Vrijgezellenfeest

Tandem Challenge

arrow_forward_ios
share favorite
25
0
Teamuitje

Beleef Rotterdam Citytour

arrow_forward_ios
share favorite
38
0
Bedrijfsuitje

Die Hard games

arrow_forward_ios
share favorite
Praktische zaken
Voordat je begint met het invullen van de activiteit is het verstandig om even alle praktische zaken te doorlopen. Hoeveel personen gaan er precies mee en welke datum is daarvoor geschikt. Wanneer je een grote groep hebt kan dit soms wel een uitdaging zijn.

Budget
Een niet geheel onbelangrijk onderdeel is het budget wat je beschikbaar hebt voor deze dag. Wanneer je precies weet wat je uit mag geven wordt het makkelijker om invulling te geven aan de speciale dag. Denk eraan dat je altijd zeer creatief kunt doen, dus een klein budget hoeft niet te betekenen dat het niet leuk wordt.

Maak alles zeer duidelijk
Wat ook niet onbelangrijk is, is om alles zeer duidelijk te maken qua communicatie zodat jouw collega’s precies op de hoogte zijn van alles wat er moet gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld echt belangrijke informatie tijdens de dag uitprinten. Inkt op? Geen probleem! Met goedkope epson inktpatronen óf zelfs met huismerk canon inktpatronen ben jij (of bij jou op kantoor) zo weer voorzien van alle benodigdheden om te printen.

Teambuilding
Een teamuitje staat geheel in het teken van plezier hebben, maar wanneer er ook een onderdeel ‘teambuilding’ in zit dan sla je twee vliegen in één klap. Op dit soort dagen worden vaak de mooiste herinneringen gemaakt en daardoor is het zeker de moeite waard om na te denken over een activiteit die teambuilding als kader heeft. Bijvoorbeeld een escape room doen of bijvoorbeeld gaan lasergamen is een activiteit waar overleg voor nodig is en je echt met elkaar bezig bent in het spel.

Wat je natuurlijk ook kunt doen is het team om input vragen. Stuur een mail met een aantal voorstellen en laat de collega’s bepalen! Zo weet je in ieder geval zeker dat iedereen het echt leuk gaat vinden.


21 July 2022, Kimberly van LEQUAL