chevron_leftTerug naar overzicht

Sporten om de teamgeest met je collega’s te verbeteren

Sporten is niet alleen gezond! Het heeft ook een positieve invloed op de sfeer binnen je team. Niet voor niets kiezen veel bedrijven voor een tafeltennistafel op de werkvloer, of spelen zij bij de vrijdagmiddagborrel een potje tafelvoetbal. Welke voorzieningen staan binnen jouw bedrijfspand op de werkvloer? Naast de mogelijkheid om collega’s overdag te laten bewegen bij een tafeltennis- of tafelvoetbaltafel, kun je een teamuitje organiseren waarbij gesport wordt. Combineer bijvoorbeeld een barbecue met een potje volleybal op het strand. Zeker in de zomer is dit een zeer geliefd teamuitje! Maak vooraf teams, om het competitieve element alvast op gang te brengen.  

Mogelijkheden voor een sportief teamuitje 

Niet alleen beachvolleybal is een populair voorbeeld van een sportief teamuitje. Ook een voetbaltoernooi of bijvoorbeeld een tennistoernooi zijn geliefd. Net als bij het spelen van volleybal is het bij voetbal en tennis slim om alvast teams te maken. Laat de verschillende afdelingen het tegen elkaar opnemen, of meng de diverse groepen. Door samen te sporten zal je al snel een betere band krijgen! In het bijzonder wanneer er tijdens het teamuitje gewonnen wordt. 

Tip: vergeet geen leuke prijs of bijvoorbeeld een grote beker aan te schaffen voor de winnaar van het sporttoernooi.  

Sporten met collega’s tijdens de lunch

Niet alleen tijdens een teamuitje kan een sportevenement leuk zijn. Ook kun je samen met collega’s in de lunchpauze een uurtje gaan sporten. Maak een wandeling, loop een ronde hard of stap op de fiets voor een blokje om! Door samen te bewegen zorg je niet alleen voor een betere teamgeest. Ook biedt het je de mogelijkheid om het hoofd leeg te maken. Zo begin je met een fris gevoel aan het middagprogramma op het werk. Binnen veel bedrijfspanden beschikt men over een kleedkamer waar na het sporten gedoucht kan worden. De perfecte start van de middag!  

Bied collega’s een abonnement bij de sportschool aan 

Een derde mogelijkheid om medewerkers en collega’s aan het sporten te krijgen, is het aanbieden van een sportschoolabonnement. Je kunt het volledige abonnement voor een sportschool in Rotterdam, Amsterdam of bijvoorbeeld Den Haag vergoeden, of een deel van de kosten op je nemen. Als werkgever profiteer je van sportende medewerkers, omdat zij efficiënter werken, met meer plezier aan de dag beginnen en doorgaans meer energie hebben. Ook niet onbelangrijk: wie regelmatig sport en met plezier naar het werk gaat zal minder snel ziek zijn. 

16 July 2020, Jimmy van Basic Fit