chevron_leftTerug naar overzicht

Populaire bestemmingen voor je teamuitje

Met al je collega’s er even op uit? Bij het ene bedrijf de normaalste zaak van de wereld, voor de ander een overbodig ritueel. Maar wie er wat langer over nadenkt, ziet vanzelf de meerwaarde van een teamuitje. Door even helemaal weg te zijn van je werk, leer je de collega’s op een andere manier kennen. Dat kan juist een bijzonder positief effect hebben. Je komt nader tot elkaar, je leert iemand wat beter kennen en dit kan de sfeer, de productiviteit en de veerkracht van het team zeer ten goede komen. Maar waar ga je dan naartoe? Hier zijn enkele populaire bestemmingen voor teamuitjes.

  • Het bezoeken van een escaperoom is al jaren een grote hit. Samen met je collega’s puzzels oplossen en creatief denken om tot de juiste oplossing te komen. Het versterkt de teamgeest en vereist een goede samenwerking. Precies waar een teamuitje eigenlijk voor bedoeld is, toch? Het aangename en het nuttige met elkaar verenigen, dat is in feite waar het op neerkomt. Er zijn steeds meer escaperooms gekomen in ons land, elk met hun eigen specifieke kenmerken. Keus genoeg dus om een leuke tijd te beleven.

  • Menig bedrijf kiest ervoor om het teamuitje op het water te laten plaatsvinden. Steeds vaker vinden dergelijke uitstapjes buiten onze landsgrenzen plaats. Wist je bijvoorbeeld dat voor bedrijven die een boot huren Ibiza tegenwoordig een veel gekozen locatie is? Het populaire Spaanse eiland zorgt voor de ultieme groepsbeleving op locatie. Een aangename temperatuur, de ruimte van het water en natuurlijk de gemoedelijke sfeer die er heerst, maken dit tot een fantastische belevenis.

  • Een andere populaire buitenlandse bestemming die vaak genoemd wordt voor teamuitjes is de Tsjechische hoofdstad Praag. De verklaring is simpel. Het land is relatief dichtbij, je rijdt er met gemak binnen een dag naartoe. Het eten en drinken kost er een habbekrats en de stad zelf kenmerkt zich door de fraaie architectuur en ademt een fantastische sfeer. Geen wonder dus dat de naam van deze wereldstad steeds vaker opduikt in de lijstjes met favoriete locaties voor het organiseren van een teamuitje.

  • Sportief bezig zijn tijdens je teamuitje is ook behoorlijk in opmars. Hierover moet goed worden nagedacht, want niet in elk team is iedereen even goed in staat om grote fysieke inspanningen aan te kunnen. De mogelijkheden zijn legio, van survivaltocht tot paintball en van kanovaren tot een meerkamp of spellencarrousel. Om teleurstellingen te voorkomen, kun je voor dergelijke uitjes het beste eerst even peilen hoe enthousiast het team erover is.

  • Een nieuwe trend in teamuitjes is de combinatie van stadswandeling, puzzeltocht en escaperoom. Diverse bedrijven bieden een concept aan waarin deze drie zaken met elkaar verweven zijn. Het zijn leuke en leerzame activiteiten, waaraan jong en oud veel plezier beleven en die in steeds meer steden te boeken zijn.

Kortom, er zijn enorm veel mogelijkheden om met je collega’s iets leuks te gaan doen. Aan een goed georganiseerd teamuitje zul je nog lang met veel plezier terugdenken.

04 September 2020, Jesper van Nautal