chevron_leftTerug naar overzicht

Paasspellen en -activiteiten voor thuis

Het is weer Pasen! We gaan weer ouderwets eieren zoeken in de achtertuin. Zoek jij nog inspiratie voor paasactiviteiten in en rondom jouw huis? Wij hebben een aantal speltips en activiteiten om jouw gezin thuis te vermaken tijdens de paasdagen.

Ei-challenge

Daag je vrienden of familie uit om verschillende opdrachten uit te voeren met een ei. Pak een ei en voer verschillende opdrachten uit. Je kunt dit met het eigen gezin thuis doen of op afstand met een camera. Denk aan opdrachten als het balanceren van een ei op een lepel. Wie zorgt ervoor dat het ei heel blijft?

''Eitje leggen, niemand zeggen''

Een leuk spel voor kinderen is de paasvariant van ‘’Zakdoekje leggen’’. Ga in een kring zitten, sluit je ogen en zing ‘Zakdoekje leggen’ en vervorm het liedje naar ‘Eitje leggen’. Een van de deelnemers loopt tijdens het liedje rondjes om de kring. Als het liedje voorbij is ligt er achter een iemand een ei. 

Jeu de ei

Je kent vast wel het traditionele spel uit Frankrijk. Dit spel kun je nabootsen maar dan met hardgekookte eieren. Gebruik eieren met verschillende kleuren en een ei onbeschilderd. De deelnemers kunnen de eieren zelf beschilderen zodat ze hem ook zelf kunnen herkennen. Het onbeschilderde ei leg je vervolgens een paar meter verder weg. Daarna mogen de deelnemers proberen hun ei zo dicht mogelijk te rollen. Diegene met zijn ei het dichtste bij het onbeschilderde ei wint!

Paashaas bowlen

Pak een aantal lege frisdrankflessen en plak hier een afbeelding op van een paashaas. Bedenken een leuke bowling plek bij lekker weer natuurlijk het liefste in eigen tuin. Vervolgens probeer je met eieren de flessen om te gooien. Wie wint ontvangt uiteraard een leuke prijs.

Teamuitstapje wenst iedereen fijne paasdagen! 

12 April 2020, Janine van TeamUitstapje