In eigen land hebben we prachtige dorpen. Nederland is dan ook een populaire plek voor toeristen door onze cultuur en historie. Onze steden worden vaak bezocht, maar heb je ook wel eens het platteland verkent? Ontdek het dorpsleven tijdens een bedrijfsuitje, vriendenweekend of familiedag. Genieten van de buitenlucht en de rust van het platteland. Daarnaast heb je ook vaak te maken met diverse soorten dialecten per dorp. Ter inspiratie hebben we een aantal boerenactiviteiten op een rijtje gezet.

Binnenhof in Paasloo

Plan een gezellige dag in ’t Binnenhof in Paasloo met het gezin of de familie. Niks hoeft en alles mag. Begin de middag met een kopje koffie of thee en een stukje appelgebak met slagroom. Er is tijd om lekker te borrelen op het terras of in het café. Ondertussen kunnen de kinderen zich vermaken bij het zwembad, de speeltuin met airtrampoline, de speelzolder met ballenbak en alle andere toffe faciliteiten. Naast borrelen is er de mogelijkheid om te zwemmen, darten, badminton, jeu de boules te spelen en boerengolf. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een escape room, arrow battle en VR-game. Hiervoor wordt een toeslag berekend. De dag kan afgesloten worden met een buffet, barbecue of drie-gangendiner. Uiteraard is er een heerlijke koffie of schepijsje om de dag mee te eindigen.

Kamelenmelkerij Smits

Wil je een unieke dag beleven? Ga dan naar de enige Kamelenmelkerij van Europa. Buiten dat er meer dan 100 kamelen zijn is er ook nog eens vanalles te beleven. Je krijgt een rondleiding en ziet hoe deze bijzondere dieren leven op de boerderij. Daarnaast ga je helpen bij het verzorgen van de dieren. Je krijgt de mogelijkheid om de kamelen te aaien, voeren, fles te geven en zelfs om er op te zitten. Natuurlijk zijn jullie ook benieuwd hoe kamelenmelk proeft. Vervolgens ga je samen de keuken in om pannenkoeken te bakken en eten, uiteraard gemaakt van o.a. kamelenmelk. Ook is er de mogelijkheid om te kameelschieten, een Bossche Bol maken, zelf kamelenijs maken en klimmen in de stal. Dit uitje is voor alle leeftijden en groepssamenstellingen geschikt. De activiteit is naar wens uit te breiden met bijvoorbeeld gebak, lunch, buffet of een barbecue.

Boerderij Sallandshoeve

Dé locatie voor sportieve en actieve uitjes is boerderij Sallandshoeve. Gelegen in een prachtige landelijke omgeving en een ideale plek voor een familiedag, vriendenweekend, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest. De boerderij heeft diverse sfeervolle zalen om activiteiten te organiseren. Denk hierbij aan een pubquiz, mannen tegen de vrouwen, highland games, escape, bowling en er is nog veel meer mogelijk. Per groep wordt er gekeken naar de wensen en voorkeur. Het programma is dus per gezelschap maatwerk met een afwisseling van in- en outdooractiviteiten op de prachtige boerderij. Denk aan een lunch, high tea of diner met ambachtelijke streekproducten. Daarnaast zijn er ook vergaderarrangementen mogelijk.

Highland Games

Meet de krachten van je medespelers tijdens het Schotse spel: Highland Games. In teams ga je strijden voor eeuwige roem. Mannen en vrouwen krijgen een kilt (Schotse rok) aan en de Schotse vlag wordt omhoog gehesen. Je gaat diverse spellen uitvoeren, namelijk:

-          Boomstamwerpen

-          Boomstamslalom

-          Touwtrekken

-          Strozak met hooivork hoogwerpen

-          Handboogschieten

-          Met gestrekte armen gewicht hooghouden

Lukt het jouw team om alle opdrachten succesvol te laten verlopen? Laat jouw krachten zien tijdens deze unieke game. De Highland Games duren circa 3,5 uur. Je kunt de dag ook nog aanvullen met een doedelzakspeler en echte Schotse whisky. Of ga je liever nog met een bootje op pad? Kies dan voor de Barbecueboot en ga lekker borrelen en barbecueën met prachtig uitzicht over het platteland in en rondom Dalfsen. Een mooi stukje Nederland!

23 February 2021, Janine van TeamUitstapje