Wil je graag een maatschappelijk thema laten terugkomen bij de teambuilding? Een bedrijfsuitje of teambuilding is de perfecte gelegenheid om iets terug te doen voor jouw omgeving. Steeds meer bedrijven zetten stappen om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) onderdeel te maken van de bedrijfsvoering.

Duurzame activiteiten

Er zijn veel leuke activiteiten met een gemotoriseerd voertuig, maar ook zijn er genoeg alternatieven die duurzaam zijn. Denk aan een activiteit in de buitenlucht zoals een survivaltocht of een Expeditie Robinson spel. Of een tocht met geen gemotoriseerde voertuigen zoals een solextocht of een ritje met een quad. Teamuitstapje biedt genoeg mogelijkheden om een duurzaam uitstapje te organiseren. Wij zetten een aantal duurzame activiteiten op een rij:

-          Expeditie Robinson

-          Survivallen 

-          Highland Games 

-          Green rally tocht met Segways 

-          Fat bike tours 

-          Quad door de Biesbosch 

Uiteraard bieden wij nog veel meer activiteiten die geschikt zijn voor een bedrijfsuitje. Bekijk ons gehele aanbod op onze website en zoek een duurzaam uitstapje naar keuze uit.

Medewerkers

Als medewerker kun je actief een bijdrage leveren aan het MVO-beleid. Ook kan het MVO-beleid verankerd worden met het personeelsbeleid. Thema’s die veel voorkomen zijn: het bevorderen van de gezondheid van medewerkers, duurzaam vervoer en energie. Er zijn genoeg mogelijkheden om als medewerker bij te dragen aan het MVO-beleid.

Duurzame aanbieders

Waar kun je een duurzame aanbieder aan herkennen? Je kunt aan een label herkennen of een aanbieder niet alleen duurzame activiteit aanbiedt maar ook of MVO wordt toegepast in de bedrijfsvoering. In de recreatie branche is dit bijvoorbeeld het Green Key certificaat.

Goed doel

Natuurlijk kan je ook kiezen om met opbrengsten van een teambuilding een goed doel te steunen. Het versterkt de onderling band en tegelijkertijd wordt er budget vrijgemaakt om impact te hebben op maatschappelijk vlak. Denk hierbij aan een vast bedrag per werknemer of een donatie in plaats van een prijs voor een winnend team. Hoe concreter het doel, hoe beter het werkt.

Aan de slag

Er zijn genoeg leuke plannen te bedenken om een teambuilding te organiseren. Ga kijken welke activiteit(en) bij jouw collega’s passen. Denk ook na over hoe jouw bedrijf zich wilt profileren en hoe een bedrijfsuitje hieraan kan bijdragen. Kijk op teamuitstapje voor een groot aanbod aan uitdagende en duurzame groepsuitjes.

06 January 2020, Jules van TeamUitstapje