chevron_leftTerug naar overzicht

Lente activiteiten met de kids

Geniet van de eerste lentezon. Aan het begin van de lente kan het al lekker warm worden als het zonnetje schijnt. Na de strenge winter is het heerlijk om weer naar buiten te gaan! Kortom het is tijd om activiteiten te ondernemen. Lees deze blog voor inspiratie.

Picknicken

Schijnt het zonnetje buiten? Geniet van de lentezon middels een picknick. Een feestje voor jezelf en de kids. Neem een goedgevulde mand en kleed mee en het plezier kan beginnen. In Nederland zijn er genoeg prachtige natuurgebieden om je in te begeven, natuurlijk kun je ook picknicken bij een park of speeltuin in de buurt. Neem een bal of andere attributen mee om tussendoor ook nog actief bezig te zijn.

Tuinieren

Het is niet alleen gezellig om samen te tuinieren, daarnaast is het ook nog eens leerzaam. Je kunt samen de natuur onderzoeken. Kijken wat voor plantjes en beestjes er leven in je eigen tuin. Nog leuker is om een eigen moestuin aan te leggen. Kinderen leren meer over voedsel en kunnen genieten van eigen groenten uit de moestuin. Je kunt het beste kiezen voor makkelijke groenten om te kweken, zoals tuinkers, tuinbonen, pompoen, sla of radijs. 

Fietstocht

Als fietsland gaan we er graag op uit met de fiets, ook met de kids. In Nederland zijn er genoeg prachtige fietstochten te vinden. Daarnaast is het ook leuk om te fietsen met een doel bijvoorbeeld een picknick, een lekker ijsje, een speeltuin of een bezoekje aan familie. Natuurlijk is ook een fietsvakantie mogelijk als je wat oudere kinderen hebt. Er zijn speciale kinderfietsroutes die je kunt opvragen bij het lokale VVV kantoor. Ben je op zoek naar een mooie wandelroute? In deze blog komen een aantal prachtige wandelroutes aan bod.

Krijten

Met stoepkrijt kun je diverse activiteiten ondernemen. Leuk om te tekenen vanuit je fantasie en creativiteit. Ook kun je spelletjes of een parcours uittekenen met krijt. Heb je een aantal toffe speelraceautootjes? Krijt dan een coole racebaan om overheen te crossen. Via Pinterest kun je genoeg krijtinspiratie vinden. Of teken een toffe achtergrond voor een creatieve foto. 

20 March 2021, Marly van TeamUitstapje