Het jaarlijkse bedrijfsuitje staat voor de deur. Help! Wat zullen we dit jaar gaan doen? Wij weten wel raad met het regelen van een personeelsuitje. Denk aan spellen als Expeditie Robinson, Wie is de Mol of het maken van een lipdub. Lees onderstaande tips en ideeën om er een onvergetelijke dag van te maken!

 • Tip #1: Begin op tijd met het selecteren van een datum

  Hoe groter de groep mensen, hoe lastiger het is om een datum te prikken. Begin dus op tijd met het kiezen van een datum. Het is natuurlijk het leukste als (bijna) iedereen aanwezig kan zijn. Houd vervolgens bij wie er wel en niet aanwezig kan zijn. Het aantal personen is erg belangrijk bij het kiezen van een uitstapje, voor reserveringen en eventuele inkopen.

 • Tip #2: Kies een uitje die bij jouw groep collega’s past

  Kijk goed welke activiteit past bij de personen die meegaan. Maak je de groep enthousiast met een actieve activiteit of juist niet? In de natuur of een stadsspel? Binnen of buiten? Het regelen van een bedrijfsuitje is een hele klus. Het is altijd lastig om iedereen tevreden te stellen, maar probeer een activiteit te kiezen die bij het merendeel past. Populaire bedrijfsuitjes zijn een Escaperoom, Escape the City, Ik hou van Holland, Wie is de Mol en Expeditie Robinson. Bij deze activiteiten staat samenwerken centraal en komen al snel ieders kwaliteiten aan bod.

 • Tip #3: Vraag om de mening van collega’s

  Laat jouw collega’s meedenken bij het regelen van een activiteit. Op deze manier sluit de dag het beste aan bij ieders wensen en kun je ze vooraf al enthousiasmeren. Ook is het belangrijk om rekening te houden met praktische zaken zoals dieetwensen, vervoer en lichamelijke beperkingen. Iedereen moet zich betrokken voelen deze dag, dus het is belangrijk om hier vooraf rekening mee te houden.

 • Tip #4: Doe aan teambuilding

  Bedrijfsuitjes zijn een goed moment om collega’s op een nieuwe manier te leren kennen. Leuke activiteiten voor teambuilding zijn Wie is de Mol, Expeditie Robinson, Escaperoom of een lipdub. Deze uitjes zorgen ervoor dat het team hechter gaat worden. Daarnaast zorgt teambuilding niet alleen voor gezelligheid tijdens het bedrijfsuitje, maar ook voor effectiviteit op de werkvloer!

 • Tip #5: Samen organiseren zorgt voor een band

  Geef een of meerdere hints om collega’s alvast op te warmen en nieuwsgierig te maken. Het is leuk om in de aanloop van het teamuitje al voor wat voorpret te zorgen. Hoe enthousiaster iedereen is, hoe beter. Daarnaast is het ook erg gezellig om het teamuitje samen met collega’s te organiseren. De voorbereidingen zorgen al voor veel gezelligheid!

 • Tip #6: Maak genoeg foto’s en video’s

  Deze dag staat vooral plezier en gezelligheid centraal. Het is dan ook leuk om als aandenken wat foto’s en filmpjes te maken. Zo kun je ook nog na het personeelsuitje altijd even teruggrijpen naar de leuke momenten.

10 October 2019, Jarno van TeamUitstapje