chevron_leftTerug naar overzicht

Feesten met 1,5 meter afstand?

In deze Corona tijden wordt een feestje vaak al weggeschoven. Hoe kun je op een feestje nou anderhalve meter afstand houden? Met deze tips zorg je ervoor dat je op een verantwoordelijke manier toch een leuk feest kunt organiseren.

Locatie

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je een ruime locatie hebt. Kijk naar feestlocaties in Groningen of andere steden en kies er een waar je zeker weet dat je met jouw aantal gasten veilig kunt feesten. Houdt bij het kiezen van een locatie ook rekening met waar je vandaan komt. Het is misschien niet zo verstandig om als je in Groningen woont te feesten in Amsterdam. Je moet namelijk ook reizen en dan verhoog je ook de kans op besmettingen, waardoor je feestje ook minder veilig wordt. Zorg ervoor dat het gemakkelijk op fiets of loop afstand is voor je gasten!

Eten 

Zorg ervoor dat je geen schalen met eten neerlegt waar iedereen aan zit. Dan heeft het al geen zin dat er afstand wordt gehouden. Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen hapjes mag hebben. Maak een hoekje dat uitsluitend voor hapjes is en zorg dat mensen ook hier goed afstand houden! Door met markeringstape lijnen te maken weet je zeker dat ze goed afstand kunnen houden. Wijs één gezond persoon aan die alle hapjes gaat uitdelen in deze hoek. Zo is er maar één persoon die alle hapjes aanraakt naast de mensen die de hapjes vervolgens gaan eten. 

Drinken

Niet alleen bij het eten, maar ook bij het drinken is het belangrijk dat je maatregelen neemt. Je kunt afstand houden en het eten goed onder controle hebben, maar als iedereen dezelfde flessen drinken vastpakken… Tja, dan heeft het weer geen zin. Zorg dus ook voor de drankjes er een gezond persoon de drankjes inschenkt voor anderen. Gebruik ook wegwerp glazen, zo hoef je geen zorgen te maken over glazen die niet schoon genoeg zijn.

Controleer de gasten 

Natuurlijk wil je verspreiding van Corona voorkomen, dus check van te voren bij je gasten al of ze klachten hebben of zich niet goed voelen. Het is niet leuk als je mensen moet buitensluiten, maar het is erger als ze iedereen op het feestje aansteken. Wees duidelijk met de eisen en zorg dat je gasten ook eerlijk antwoord geven.

Houdt je rekening met al deze factoren? Dan kun je een gezellig feestje houden, dat ook veilig is voor jou en je gasten!

30 June 2020, Herman van Locaties.nl