Familiedag tip: Sloep varen

Familiedag tip: Sloep varen

3 mei 2021

Zoek je een originele familiedag activiteit voor bij de lekkere lente- of zomerzon? Kies dan voor een heerlijke vaartocht met een sloep. Je hebt hier in de meeste gevallen geen vaarbewijs voor nodig. Vooraf krijg je kundige begeleiding en uitleg. Vervolgens ga je zelf varen in een sloep! Gegarandeerd een onvergetelijke familiedag. Wij bieden diverse uitjes aan voor op het water.

De Borrelboot

Met lekker weer is het heerlijk om samen te vertoeven in de buitenlucht. De Borrelboot is de perfecte plek voor een gezellig dagje weg met familie, vrienden of collega’s. Het is een grote sloep met voldoende ruimte voor grotere groepen. De Borrelboot van Harderwijk is de enige sloep in de regio die goedgekeurd is door de scheepvaartinspectie om met grote groepen te mogen varen. Ook met slecht weer is het mogelijk om deze sloep te varen, aangezien hij compleet te overdekken is. Het is ook mogelijk om de vaartocht te koppelen aan een toffe activiteit. Een divers aanbod aan strandactiviteiten zijn in eigen beheer, waarmee leuke combinaties gemaakt kunnen worden. De vaartocht duurt circa 3 uur en is inclusief een BBQ en alle drankjes. Tijd om samen te borrelen!

GPS Biesbosch Sloepen Challenge

Een middag lachen, gieren en brullen op het water in de prachtige natuur van Nationaal Park de Biesbosch. Deze challenge draait om het opspeuren van gps-punten en het uitvoeren van hilarische opdrachten. De gps-puzzeltocht is een unieke ervaring op het water. In teams ga je op zoek naar vlaggen. De GPS geeft richting aan, maar geen land of water wat de Biesbosch een aardig doolhof maakt. Je hebt voor het besturen van deze sloep geen vaarbewijs nodig. Jouw team is zelf aan zet om de sloep te varen, aan te leggen, te navigeren en te manoeuvreren. Aan elke vlag hangt een teamopdracht. De opdrachten variëren van een lastige puzzel tot het maken van een originele groepsfoto. Bij het succesvol uitvoeren van een opdracht verdien je punten. Het team met de meeste punten is de winnaar. Ben jij klaar voor een uitdaging op het water?

Sloepenrally

Kom aan boord en ervaar een typische Haagse Sloepenrally. Ondertussen heb je ook nog een relaxte puzzeltocht. Vooraf krijg je uitleg van een kundige begeleider en vervolgens worden er teams gevormd. Het is van belang om creatief samen te werken als team. Kennis en creativiteit zijn nodig om de puzzels op te lossen. Stap op een ruime sloep en de strijd kan beginnen! De opdrachten tijdens de rally variëren van kennisvragen tot het vissen van voorwerpen uit de gracht. Het is mogelijk om de Sloepenrally te combineren met een toffe workshop zoals een wijnproeverij. Daarnaast kan ook de horeca verzorgd worden zodat je niks te kort komt. Een toffe dag samen op het water!

The Utrecht Canal Escape

De prachtige stad Utrecht staat bekend om haar grachten en bruggen. De grachten zien er gezellig uit, maar het is ook makkelijk om hier verdwaald te raken. Het doel tijdens deze vaartocht is om als team te ontsnappen uit het web van de Utrechtse grachten. Elk team krijgt een elektrische sloep tot zijn beschikking en gaat met de Canal Escape App op pad. De app triggert allerlei soorten opdrachten via gps-locaties. Met een plattegrond en spelmaterialen trotseer je de Utrechtse wateren. Het is belangrijk om de speltelefoon en aanwijzingen nauw in de gaten te houden. Middels het oplossen van raadsels, het verzamelen van puzzelstukken en het leggen van de juiste verbindingen kun je ontsnappen aan het Utrechtse waterdoolhof. Lukt het jouw team om te ontsnappen?

Veel vaarplezier!Auteur: Janine van TeamUitstapje
VR La Casa de Dinero Escape Game

Vr la casa de dinero escape game

Laat El Professor jullie de weg wijzen, pleeg een bankoverval op de Rijksmunt en ontsnap met al het geld uit de kluis.

  • Diner
  • Avondarrangement
Outdoor AR Escape Game: Undercover
Corona Proof

Outdoor ar escape game: undercover

Waan je een echte undercoveragent en infiltreer in de Nederlandse Drugswereld. Tijdens deze uitdagende AR City game ga je op zoek naar de voorraad...

  • Dagarrangement
  • Avondarrangement

1436 bezoekers beoordelen onze
groepsuitjes gemiddeld met een

9.4