chevron_leftTerug naar overzicht

Familiedag op het water

Ieder jaar is het weer een hele klus om een familiedag te organiseren met een originele activiteit. Na het prikken van een datum is het tijd om na te denken over de invulling van de dag. Wij bieden een aantal unieke uitstapjes op het water. Wij zetten een aantal opties voor jou op een rijtje.

Boot huren

Varen in een bootje is een gezellige en ontspannende activiteit voor jong en oud. Er zijn diverse vaartuigen beschikbaar inclusief kapitein of waarbij je zelf aan stuurwiel mag staan. Kies voor een luxe sloep, BBQ donut of borrelboot. Bij een vaartocht hoort namelijk ook lekker eten en drinken bij. Je wordt volledig ontzorgd met heerlijke hapjes en drankjes aan boord. Vanuit het water leer je een omgeving op een geheel nieuwe manier kennen. Kies voor een vaartocht door de grachten van een van onze prachtige steden of verken een natuurgebied per boot. Gegarandeerd beleef je samen een onvergetelijke dag!

Canal Escape

Geniet van het uitzicht op de prachtige grachten en bruggen tijdens de Canal Escape. Het is aan jouw team de taak om te ontsnappen aan de Alkmaarse grachten. Je krijgt een smartphone mee met de ‘Canal Escape App’, plattegrond en spelmaterialen. De app triggert allerlei opdrachten via GPS-locaties. Trotseer de Alkmaarse wateren waarin je in no-team verdwaald raakt. Volg de aanwijzingen op de speltelefoon, los de raadsels op, verzamel puzzelstukken en leg de juiste verbindingen. Vaar rond met elektrische en milieuvriendelijke sloepjes. Lukt het jou om te ontsnappen aan het Alkmaarse waterdoolhof?

Kanoën

Het is ook mogelijk om op een actieve manier te water te gaan. Verken de uitgestrekte bossen, groene weilanden en fraai begroeide oevers met een kano. Er zijn diverse kano’s mogelijk voor 1 of 2 personen. Vooraf krijg je een instructie over de peddeltechniek, veiligheid en het milieu. Vervolgens ga je samen op avontuur en leer je de omgeving kennen. Er is van alles te zien en te beleven op het water. In eigen land zijn er verschillende prachtige natuurgebieden waar je kunt kanoën. Je kunt zo snel of langzaam peddelen als je wil en de landschappen en natuur bewonderen. Wanneer je liever ontspannen wilt rondkijken zonder actief bezig te zijn kun je beter een sloep huren.

14 August 2021, Marly van TeamUitstapje