chevron_leftTerug naar overzicht

Familiedag in Den Haag

Voor een familiedag wil je een leuke activiteit uitzoeken die geschikt is voor jong en oud. In Den Haag is er genoeg te beleven voor een geslaagde familiedag. Geniet van de Haagse gezelligheid in de stad of de rust van de zee bij het strand. In deze blog lichten we de 5 Haagse familiedag activiteiten uit:

 1. Haagse sloeprally

  Kom aan boord en beleef een typische Haagse sloepenrally. Vooraf krijg je uitleg van een kundige begeleider. Wanneer de teams zijn gevormd stap je op een ruime sloep en mag de puzzeltocht beginnen. Je krijgt diverse kennisvragen om op te lossen, maar ook creatieve opdrachten zoals op de foto gaan met voorwerpen uit de grachten. Diegene met de meeste stemmen wint de sloepenrally. Deze activiteit is ook te combineren met andere activiteiten zoals een wijnproeverij of een workshop.
 2. Uitgeblust

  Heb je altijd al de brandslang willen uitrollen en de straalpijp willen bedienen? Ga dan een brandje blussen tijdens dit leerzame uitstapje. Hierbij leer je poederblussen, het blussen van een keukenbrand met als afsluiting van het uitje: Vlam in de pan! Je maakt kennis met de brandweer en de bijzondere wereld die je nu eens van dichtbij mag bekijken. Daarnaast is er ook genoeg fun te beleven zoals sport en spellen met (heel veel) water. Een veelzijdig en gevarieerd uitje: voor ieder wat wils!
 3. Penoze

  Den Haag wordt geteisterd door een brutale bende. Kleine kruimeldieven zijn uitgegroeid tot criminelen die verantwoordelijk zijn voor drugsdeals en liquidaties. De criminelen worden steeds machtiger. Aan jouw groep de taak om de machtigste familie van de stad te worden. Door criminele netwerken te infiltreren en daardoor belangrijke informatie te verkrijgen kun je deze city game winnen. Bovendien krijg je hulp van bovenaf. Je kunt via real-time navigatie jullie positie en die van tegenstanders live volgen. Penoze is een spannende en interactieve city game. Belangrijk hierbij is samenwerking, inzicht en het gebruik van moderne technologie wat zorgt voor een spannende cliffhanger. Onder het genot van een hapje en drankje worden de eindstanden berekend en het winnende team bepaald. Een dag vol plezier!
 4. De Zus van Tante Til

  Een familiedag is ook een leuk moment om samen creatief bezig te zijn. Je kunt samen schilderen en smullen in het Haagse Art- en depothuiskameratelier. Hier krijg je de mogelijkheid om je eigen kunstwerk te maken op aardewerk. Je kiest een eigen servies uit en gaat ermee aan de slag. Er staan een aantal servieskasten vol met serviesonderdelen waaruit je mag kiezen. Vooraf krijg je uitleg over schildertechnieken om je op weg te helpen. Alle verf en verfmaterialen zijn aanwezig om een prachtig kunstwerk te maken. Ondertussen kun je een heerlijk kopje koffie of thee drinken. Met deze activiteit ben je ongeveer 3 uur onder de Haagse pannen. Wanneer jullie gereed zijn blijft het servies nog even achter in het atelier voor het afbakproces. Daarna kun je het gebruiken in zowel de magnetron als de afwasmachine. De workshop is geschikt voor zowel grote als kleine groepen.
 5. Virtual reality F1

  Altijd al eens willen racen? In Den Haag is een locatie met simulatoren waarmee je een zo realistisch mogelijke ervaring kunt beleven. Je voelt de trilling van de motor, de wind in je gezicht en de adrenaline giert door je lichaam heen bij elke bocht. Door virtual reality kun je ervaren hoe het voelt om een auto in het formule 1 circuit te besturen. Het is ook mogelijk om nog een competitie-element toe te voegen, zodat je kunt zien wie de allersnelste van de familie is. De activiteit is geschikt voor 10 tot 80 personen. Na afloop kun je nog een hapje of drankje nuttigen aan de bar.

Geniet van de Haagse gezelligheid!

23 March 2021, Jarno van TeamUitstapje