chevron_leftTerug naar overzicht

Een teamuitje voor collega’s die hun diploma gehaald hebben

Na een periode hard te hebben gestudeerd voor het behalen van een opleiding of cursus, is het tijd voor een feestje! Successen moeten immers gevierd worden. Er zijn verschillende teamuitjes zeer geschikt om het behalen van een diploma te vieren. Denk bijvoorbeeld aan een avond barbecueën op het bedrijfsterrein of het strand, een leuke escaperoom in de buurt, een avond lasergamen in het bedrijfspand, enzovoorts.

Tip: wanneer je het omscholen van je medewerkers momenteel nog overweegt, dan kan dit YouTube kanaal heel interessant zijn. Je vindt er meer informatie over de mogelijkheden die opleidingsinstituten bieden.

Besteed aandacht aan het behalen van een certificaat of diploma

Wanneer een medewerker een cursus of opleiding heeft afgerond bij bijvoorbeeld online opleider NCOI of NTI, is het belangrijk hier aandacht aan te besteden. Dit is niet alleen leuk voor de medewerker die het diploma of certificaat behaald heeft. Ook kan het andere collega’s inspireren om zelf voor een opleiding te gaan. Immers, iedereen vindt het leuk om even in het zonnetje te staan bij de werkgever! Door medewerkers voortdurend bij te scholen blijven ze op de hoogte van de laatste trends binnen het vakgebied waar zij werkzaam zijn. Dit helpt je bedrijf een volgende stap te zetten en voor te blijven lopen op de concurrenten. Wanneer het om een groep medewerkers gaat, is een teamuitje een goed idee.

Verschillende teamuitjes voor bedrijven

Teamuitjes zijn er in verschillende soorten. Maak allereerst de keuze tussen een teamuitje voor binnen en voor buiten. Deze keuze is logischerwijs sterk afhankelijk van de periode waarin je het teamuitje organiseert. In de zomer is het heerlijk om buiten te zijn, terwijl dit in de wintermaanden te koud en te nat is. Daarnaast heb je de keuze uit een actief teamuitje en een teamuitje waarbij je de gelegenheid hebt om bij te praten met medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een volleybal- of voetbaltoernooi en een avondje borrelen in een restaurant. De derde keuze die je dient te maken, is die tussen een teamuitje rond je eigen bedrijfspand of een teamuitje elders.

Populaire teamuitjes voor geslaagde collega’s

Er werden eerder op deze pagina al een aantal ideeën genoemd voor een leuk teamuitje. Denk aan het volleybaltoernooi en bijvoorbeeld een uurtje een escaperoom op proberen te lossen. Ook een pubquiz is een leuk teamuitje voor geslaagde collega’s. Voel ze nog eens aan de tand: hoeveel hebben ze nu eigenlijk geleerd over het onderwerp? Ook leuk is een workshop schapen hoeden en bijvoorbeeld een solex tour.
26 July 2021, Jordi van LEQUAL