Een strak teamuitje organiseren? Ga aan de slag met time management

Een strak teamuitje organiseren? Ga aan de slag met time management

27 september 2021

De voordelen van goed time management

Wil jij een strak teamuitje organiseren? Ga dan aan de slag met time management. Goed time management heeft je zoveel voordelen te bieden. Niet alleen op het werk, maar ook op persoonlijk vlak. Wij vertellen je in dit artikel wat time management precies is, wat de voordelen hiervan zijn en hoe je aan de slag kunt met time management als je een bedrijfsuitje organiseert. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is time management precies?

Time management houdt ook wel in dat je overzichtelijk hebt wat je kan doen en hoe je dit het beste kunt doen. Het gaat om het maken van keuzes en de manier waarop je de keuzes maakt. Dit start met effectiviteit. Dit is ook wel het realiseren van de uitkomst van een proces. Daarom moet je je afvragen wat je precies wilt bereiken. Door een doel vast te stellen, kun je jouw werk concreet en meetbaar maken. Time management zorgt er vervolgens voor dat je efficiënter zal worden. Maar wat zijn de precieze voordelen van goed time management? Dat vertellen we je hieronder.

Goed time management: de voordelen

Time management draait dus om het maken van de juiste keuzes (taken die je wel en niet doet) en dit zo efficiënt mogelijk te doen. De grote voordelen van goed time management zijn:
- Meer overzicht hebben over de taken die zowel belangrijk als minder belangrijk zijn
- Je hebt meer controle over je workflow
- Je kunt je meer op belangrijke taken focussen
- Je weet hoe je het beste beslissingen kunt maken
- Je kunt onnodige zaken wegschrappen
- Je bespaart tijd op dubbele acties. Door goed time management zal je bedrijfsuitje meer ontspannen verlopen en meer gestructureerd zijn. Daardoor krijg je een prettiger gevoel over jouw teamuitje of bedrijfsuitje. 

Een time management cursus volgen

Wil je werken aan je time management, dan kun je kiezen voor het volgen van een time management cursus. Hierbij leer je meer activiteiten te volbrengen in minder tijd en overzicht aan te brengen in de planning van je teamuitje. Ook leer je hoe je doelen en prioriteiten kunt stellen en hoe je meer grip krijgt op je eigen planning. Wanneer je jouw tijd op een slechte manier beheert, zullen je activiteiten minder goed verlopen. Dit zorgt ervoor dat je als organisator een minder prettig gevoel krijgt over het verloop van de activiteiten. Leer je goed time management aan, dan zal je een geslaagd teamuitje neer kunnen zetten. 

Wil jij ook aan de slag met time management? Bekijk dan eens waar je een time management training kunt volgen en zoek online eens naar meer tips.Auteur: Geoffrey van LEQUAL
VR La Casa de Dinero Escape Game

Vr la casa de dinero escape game

Laat El Professor jullie de weg wijzen, pleeg een bankoverval op de Rijksmunt en ontsnap met al het geld uit de kluis.

  • Diner
  • Avondarrangement
Outdoor AR Escape Game: Undercover
Corona Proof

Outdoor ar escape game: undercover

Waan je een echte undercoveragent en infiltreer in de Nederlandse Drugswereld. Tijdens deze uitdagende AR City game ga je op zoek naar de voorraad...

  • Dagarrangement
  • Avondarrangement

1436 bezoekers beoordelen onze
groepsuitjes gemiddeld met een

9.4