chevron_leftTerug naar overzicht

Een strak teamuitje organiseren? Ga aan de slag met time management

15
1
Bedrijfsuitje
share favorite
316
0
Bedrijfsuitje
share favorite
13
0
Bedrijfsuitje
share favorite
3
0
Bedrijfsuitje
share favorite

De voordelen van goed time management

Wil jij een strak teamuitje organiseren? Ga dan aan de slag met time management. Goed time management heeft je zoveel voordelen te bieden. Niet alleen op het werk, maar ook op persoonlijk vlak. Wij vertellen je in dit artikel wat time management precies is, wat de voordelen hiervan zijn en hoe je aan de slag kunt met time management als je een bedrijfsuitje organiseert. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is time management precies?

Time management houdt ook wel in dat je overzichtelijk hebt wat je kan doen en hoe je dit het beste kunt doen. Het gaat om het maken van keuzes en de manier waarop je de keuzes maakt. Dit start met effectiviteit. Dit is ook wel het realiseren van de uitkomst van een proces. Daarom moet je je afvragen wat je precies wilt bereiken. Door een doel vast te stellen, kun je jouw werk concreet en meetbaar maken. Time management zorgt er vervolgens voor dat je efficiënter zal worden. Maar wat zijn de precieze voordelen van goed time management? Dat vertellen we je hieronder.

Goed time management: de voordelen

Time management draait dus om het maken van de juiste keuzes (taken die je wel en niet doet) en dit zo efficiënt mogelijk te doen. De grote voordelen van goed time management zijn:
- Meer overzicht hebben over de taken die zowel belangrijk als minder belangrijk zijn
- Je hebt meer controle over je workflow
- Je kunt je meer op belangrijke taken focussen
- Je weet hoe je het beste beslissingen kunt maken
- Je kunt onnodige zaken wegschrappen
- Je bespaart tijd op dubbele acties. Door goed time management zal je bedrijfsuitje meer ontspannen verlopen en meer gestructureerd zijn. Daardoor krijg je een prettiger gevoel over jouw teamuitje of bedrijfsuitje. 

Een time management cursus volgen

Wil je werken aan je time management, dan kun je kiezen voor het volgen van een time management cursus. Hierbij leer je meer activiteiten te volbrengen in minder tijd en overzicht aan te brengen in de planning van je teamuitje. Ook leer je hoe je doelen en prioriteiten kunt stellen en hoe je meer grip krijgt op je eigen planning. Wanneer je jouw tijd op een slechte manier beheert, zullen je activiteiten minder goed verlopen. Dit zorgt ervoor dat je als organisator een minder prettig gevoel krijgt over het verloop van de activiteiten. Leer je goed time management aan, dan zal je een geslaagd teamuitje neer kunnen zetten. 

Wil jij ook aan de slag met time management? Bekijk dan eens waar je een time management training kunt volgen en zoek online eens naar meer tips.

27 September 2021, Geoffrey van LEQUAL