Escape rooms zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Mede door Corona spelen we steeds meer online games in plaats van activiteiten en uitstapjes. Een corona proof uitje die geschikt is als alternatief voor een bedrijfsuitje, vriendenweekend of familiedag is een online escape room. Duik samen in een spannende escape room vanuit ieder gewenste locatie. In deze blog lichten we een aantal online escape rooms uit.

  • Maria’s eeuwige villa

    Ben jij er ook zo toe om eindelijk weer iets leuk doen in corona-tijd? Speel dan nu samen met vrienden, familie of collega’s Maria’s Eeuwige Villa. Deze escape room is speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik. Het spel zit vol pittige puzzels waar je samen als team mee aan de slag gaat. In zes kamers puzzelen jullie je via raadsels, puzzels en breinbrekers samen een weg door de geheimzinnige Villa Marialust. Deze game bevat geen horror of enge elementen, maar heeft een lekker spelflow met een goed verhaal. Maria’s eeuwige villa is geschikt voor personen vanaf 15 jaar. Het spel duurt circa 120 tot 180 minuten. Duiken jullie in dit puzzelavontuur?

  • Lost treasure

    Ben je op zoek naar een 3D online escape? Het organiseren van een leuk teamuitje of personeelsuitje is momenteel een hele opgave. Een online escape room is dé oplossing voor plezier op afstand. Het enige wat je nodig hebt is goede internetverbinding en je kunt overal ter wereld samenwerken in teams om als snelste uit de kamers te komen. Volgens het verhaal heb je bericht gekregen van de notaris dat oudoom Archibald Aurelius overleden is verklaard en dat jij de enige erfgenaam bent. Archibald reisde de hele wereld over, maar niemand wist eigenlijk precies wat hij deed, laat staan hoe oud hij was. Het gerucht ging wel dat hij een groot fortuin had opgebouwd, maar waarmee was onduidelijk. Van de notaris krijg je een laptop en de sleutel van een verwaarloosd huis waar hij af en toe in woonde als hij in het land was. Als team ga je aan de slag om gegevens te vinden van een aantal buitenlandse bankrekeningen. Lukt het jouw team om het fortuin te bemachtigen? Het enige wat je nodig hebt voor deze game is een laptop of PC met een moderne browser zoals Chrome, Edge of Firefox. Mobiele telefoons of tablets worden momenteel (nog) niet ondersteund.

  • Unsolved Mystery

    Unsolved Mystery is ideaal als teambuilding en samenwerkingsgame die op afstand te spelen is. Het start met een mail, waarna je in een avontuur terecht komt vol raadsels en rare gebeurtenissen. Aan jouw team de taak om deze mysteries op te lossen. Zet een videoverbinding op, deel je scherm en ga samen op onderzoek uit. Het verhaal start op de parkeerplaats van het winkelcentrum. Opeens hoor je een harde gil en zie je een jonge vrouw een auto ingetrokken worden. De auto vertrekt met piepende banden. Snel daarna komt er een jonge man aangereden genaamd Marc en vraagt om hulp om zijn ontvoerde Wendy te vinden. Samen met Marc ga je op zoek naar Wendy en kom je in een vreemd avontuur terecht. Lukt het jullie om deze unsolved mystery op te lossen?

09 February 2021, Janine van TeamUitstapje