chevron_leftTerug naar overzicht

De 3 leukste familie activiteiten

Wil jij weer een leuke en gezellige familiedag organiseren met je familie of gezin? En heb je gebrek aan inspiratie of ideeën om iets leuks te bedenken? In onze blog bespreken wij 3 super leuke en gezellige familie activiteiten voor jong en oud.
7
0
Bedrijfsuitje
favorite
38
0
Bedrijfsuitje

Funny Games

arrow_forward_ios
favorite
0
0
Bedrijfsuitje

Ontdek de Mol Stadsspel?!

arrow_forward_ios
favorite
14
0
Bedrijfsuitje
favorite
Workshop met roofvogels en uilen
Een spannende workshop met roofvogels en uilen is een origineel uitje én leuk voor de kids. In een natuurlijke omgeving staat een leuk en sfeervol programma klaar waar jullie kennis maken met het oude ambacht, de Valkerij en de roofvogels. 
 
Dit familie uitstapje wordt uitgevoerd door een team ervaren valkeniers, m.b.v. een heel team aan verschillende roofvogels.
Alle deelnemers krijgen ruim de tijd om met deze roofvogels te werken. 
Eerst beginnen jullie samen met een introductie over de veiligheidsaspecten voor mens en dier. Na afloop van de uitleg hebben jullie een kennismaking met verschillende soorten roofvogels zoals; uilen, buizerds, valken, gieren en arenden. Wanneer je verwacht er klaar voor te zijn trek je de valkeniershandschoen aan en lok je deze kleine tot grote soorten roofvogels naar je eigen hand toe. Tot slot tonen onze valkeniers jullie het met de valk gespeelde ‘vederspel’ en sluiten de workshop met de vrije vluchten van de Amerikaanse Zeearend af.

Het Geheim van de baron
Een spannend uitstapje in het historische Kasteel de Keverberg, geschikt als gezinsuitje tijdens de vakantie óf familiedag. Lukt het jouw familie alle 5 de opdrachten op te lossen en het geheimschrift van Baron Frits te ontcijferen? Op deze manier ontdek je het grote geheim van de baron.
Tijdens dit uitstapje in het oude Kasteel genaamd de Keverberg gelegen in het Limburgse Kessel, probeer je samen met je gezin het geheim van de Baron te ontcijferen. Dit aan de hand van 5 verschillende opdrachten die jullie dienen te voltooien. Zo zullen jullie o.a. met een metaaldetector door de kasteeltuin moeten speuren op zoek naar verborgen aanwijzingen, krijgen jullie een filmopdracht in de casselo, puzzel- en maquetteopdracht én m.b.v. een blacklight zaklamp door de kelders van het kasteel te speuren op zoek naar verborgen hints wat van toepassing kan zijn voor het ontcijferen van het geheimschrift.

Kanotocht op de Dommel
Maak een leuke kanotocht van ca. 2 uur door het prachtig oude rivierenlandschap met uitgestrekte bossen, groene weilanden en fraai begroeide oevers over de Dommel. Dit uitstapje is gemakkelijk te organiseren en perfect geschikt voor als jij en je kids houden van een avontuur in de natuur!
Bij de kanoverhuur hebben jullie de keuze uit twee soorten kano’s en twee verschillende tochten over de Dommel. Het verzamelpunt van deze activiteit is ‘t Boothuys van Rofra, vanaf deze locatie ga je met een bus stroomopwaarts naar het gewenste opstappunt van de kano’s. Nadat jullie van de begeleiders duidelijke instructies over peddeltechnieken, veiligheid en het milieu hebben gekregen kan je nu, alleen of met z’n 2en de kano instappen en zelfstandig kanoën naar Valkenswaard. Het eindpunt van beide kanotochten is het uitnodigende en gezellige terras van de Venbergse molen óf de mooie gelegen locatie ’t Boothuys.
De route van Borkel tot Valkenswaard is een kanotocht van 8 kilometer met een gemiddelde tijdsduur van circa 2 uur. Een leuke tocht voor jong en oud.
15 April 2022, Janine van TeamUitstapje