Corona tips: activiteiten in en om het huis

Corona tips: activiteiten in en om het huis

19 maart 2020

Naar openbare plekken als horeca, sportfaciliteiten of andere activiteiten is de komende tijd niet mogelijk. Maar wat kunnen we gaan doen? Je hebt inmiddels alle series op Netflix wel gezien. Gelukkig zijn er nog genoeg andere activiteiten om in en om huis te ondernemen. Om de tijd door te komen geven wij een aantal tips van activiteiten.

Buitenlucht

Als je veel in huis bent is het goed om naar buiten te gaan voor een wandeling of fietstocht. Nederland is een dichtbevolkt land met veel bebouwing. Gelukkig zijn er nog genoeg plekken in de natuur van bospaden tot polderwegen voor lichaamsbeweging. Natuurlijk gelden ook hier de regels om afstand te houden. Wielerbond KNWU heeft tips voor fietsers op haar website gezet. Denk hierbij aan: fiets alleen, vermijd drukte, leeg de inhoud van je neus niet op straat en doe geen gekke dingen.

Spellen uit de kast

Waarschijnlijk heb je nog een aantal spellen in de kast liggen die je al een tijdje niet meer hebt gebruikt. Ook zijn er online genoeg leuke spellen te verkrijgen. Speel een potje ganzenbord of mens-erger-je-niet samen. Laat je brein kraken en zorg voor wat gezelligheid in huis.

Winkelen

Volgens deskundigen is het geen probleem om een keer een bezoekje te nemen aan een bouwmarkt of kledingzaak. Het helpt de economie ook op gang te houden. Daarnaast heb je mogelijk nu tijd om een kast in elkaar te timmeren of buiten in de tuin aan de slag. Denk wel bij ieder bezoek na of dit echt noodzakelijk is. Zo niet, denk dan eerder na om een andere activiteit te ondernemen. Of kies om op een rustig tijdstip de winkel in te gaan. 

Buiten spelen

Kinderen willen bij goed weer uiteraard ook graag naar buiten om te spelen. Wel is het belangrijk om kinderen in niet al te grote groepen te laten spelen. Als het kan het liefste in eigen achtertuin als je die hebt. Bij kinderen is het lastig om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Waar je natuurlijk wel op kunt letten is om het groepje om mee te spelen beperken.

Online

Nu jij ook waarschijnlijk ook thuis zit, zul je de sociale contacten met je collega's, familie en vrienden wel missen. Gelukkig leven we in een tijd met genoeg online mogelijkheden. Zo kun je een quiz organiseren op afstand, via een livestream (bijvoorbeeld op Facebook of YouTube) kun je op een leuke en interactieve manier kennis testen. 

Of speel het klassieke spel: Wie ben ik? Je medespelers bedenken wie je bent en via een videogesprek ga je door middel van ja-nee vragen proberen te raden wie je bent. Heb je valsspelers in je gezelschap? Bedenk dan een slimme manier waardoor er niet vals gespeeld kan worden.

Heb je nog een familiedag of vriendenweekend op de planning? Natuurlijk heb je nu wel genoeg tijd om je te oriënteren. Kijk op onze website voor inspiratie en de leukste uitjes!

Deze blog is op basis van de maatregelen van het RIVM zoals ze op 19 maart 2020 waren.Auteur: Janine van TeamUitstapje

1439 bezoekers beoordelen onze
groepsuitjes gemiddeld met een

9.4