Ben je nog op zoek naar een activiteit tijdens Pasen? Een paasactiviteit in deze coronatijd vinden is niet makkelijk. Helaas staat er dit jaar geen grote Paasbrunch met de hele familie op de planning. Om wat inspiratie te bieden lichten wij een aantal toffe activiteiten uit die allemaal vanuit thuis te organiseren zijn. Wil je weten waar de paasei traditie vandaan komt? Lees dan deze blog over de paastraditie.

Online Paas Pubquiz

Heb jij al een idee wat je tijdens Pasen gaat ondernemen? De Online Paas Pubquiz is geschikt voor zowel jong als oud. Speel de quiz vanuit thuis met familie, vrienden of collega’s. Een enthousiaste quizmaster neemt jullie live mee door de quiz met een flinke dosis humor. Uiteraard is het toegestaan om de hele quiz paaseitjes te eten. Jouw kennis over Pasen, maar ook andere onderwerpen als muziek worden op de proef gesteld. Je kunt het spel in virtuele teams of individueel spelen.

Paastafel maken

Zeker nu we veel thuis zijn is het extra leuk om het thuis gezellig te maken met paasdecoratie. Er zijn diverse knutselmogelijkheden om het met eigen knutselwerken knus te maken. Maak een mooi bloemstuk met spullen die je buiten kan vinden zoals takken, veren en bloemetjes. Voeg een aantal eieren aan het bloemstukje toe en jouw paasstukje is klaar! Laat jouw creativiteit bruisen.

Eieren parcours

Maak een eigen eieren survival. Maak in je eigen woonkamer en tuin een parcours die je zo snel mogelijk af moet leggen met een ei op de lepel. Uiteraard mag het ei niet vallen. Je kunt er allerlei leuke en creatieve hindernissen aan toevoegen. Teken op de stoep bijvoorbeeld een eigen hinkel pad of een ander obstakel. Wie het parcours het snelste aflegt én wie het ei niet laat vallen wint.

Paasspeurtocht

Je kunt er ook voor kiezen om een tocht door huis te maken. De kinderen gaan op zoek naar de verstopte eieren. Op ieder ei staat een letter geschreven. Samen vormen deze letters een woord. Het is niet alleen leuk om de paaseieren te zoeken, maar daarna is het extra leuk om te ontrafelen welk woord het is.

Eigen bloemenboeket

In de lente staan er een aantal prachtige bloemen in bloei. Trek samen de natuur of eigen tuin in en ga op zoek naar de mooiste bloemen. Neem de mooiste bloemen mee en maak er een eigen boeket van. Je kunt een boeketje voor thuis op tafel maken om de woonkamer of eettafel op te vrolijken. Uiteraard is het ook leuk om een boeketje weg te geven aan bijv. opa en oma.

Doe iets liefs voor elkaar

Wil je jouw hele buurt blij maken? Knutsel dan een aantal ‘Vrolijk Pasen’ kaartjes en doe deze in de brievenbussen van jouw buren en andere buurtgenootjes. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om paaskaartjes te maken voor familie en vrienden. Het knutselen van de paaskaartjes zorgt voor veel fun en je doet iets liefs voor elkaar.

Fijne Pasen!

01 April 2021, Roy van TeamUitstapje