Vakantie is het moment om tijd voor jezelf te nemen. Heerlijk ontspannen en leuke dingen doen met vrienden en familie. Een thuisblijfvakantie ook wel staycation genoemd, is vakantie houden in en rondom huis. Je hoeft de deur niet uit om het ultieme vakantiegevoel te ervaren, ook vanuit thuis kun je vakantie vieren. In deze blog benoemen we 6 tips om thuis heerlijk te kunnen ontspannen.

  1. Boek een aantal toffe vakantieactiviteiten

    In eigen land zijn er genoeg uitjes te boeken, waarbij je het ultieme vakantiegevoel beleeft. Beleef een ontspannende dag tijdens een boottocht. Huur een sloep, kano, drakenboot of barbecueboot. Bezoek je een stad? Dan zou een citygame zoals Flikken, Escape the City of Wie is de Mol een aanrader kunnen zijn.

  2. Ga de natuur in

    Er zijn genoeg prachtige natuurgebieden te vinden waar je een dagje kunt wandelen of fietsen. Een natuurgebied waar ook veel uitjes te beleven zijn is Nationaal Park de Biesbosch. Ook het Groene Hart is met zijn slingerweggetjes, oude ophaalbruggetjes langs sloten en plassen de moeite waard om te bezoeken. Huur een hippe Volkswagenbus of Kever Cabrio en ontdek dit prachtige gebied.
    Tip: lees in deze blog meer over groepsuitjes in de natuur.

  3. Dagje zee

    Ook aan de Nederlandse stranden kun je het ultieme vakantiegevoel ervaren. Een ligbedje, parasol en koud drankje in de hand zorgen er al voor dat jij kunt ontspannen. Buiten het ontspannen zijn er ook activiteiten te ondernemen aan zee. Denk aan blokarten, strandzeilen, kitebuggyen, beachgolf en ga zo maar door. Er zijn genoeg strand- en wateractiviteiten te organiseren.

  4. Nieuwe plekken ontdekken

    Op vakantie ga je op zoek naar de leukste plekken om jouw tijd te vertoeven. In eigen land zijn er ook genoeg nieuwe plekken te ontdekken. Met een klein stukje rijden, kom je vaak al in een compleet andere omgeving. Er zijn ook leuke manieren om een omgeving te verkennen. Een tour in een tuktuk ook een echte aanrader. Je hoeft niet naar het verre Thailand om een tour te maken in een tuktuk. Een leuke manier om een omgeving te verkennen.

  5. Kamperen in eigen tuin

    Vakantie kun je ook ervaren vanuit jouw eigen achtertuin. Pak de tent van zolder en zet deze op in de tuin. Verzamel al je kampeerspullen en maak er een onvergetelijke avond van. Als je wat meer comfort wilt ervaren kun je ook een matras in de tent leggen in plaats van een luchtbedje. Geniet van een nachtje onder de sterrenhemel.

  6. Lekker eten en drinken

    Een belangrijk onderdeel van vakantie is lekker eten en drinken. Terrassen, lunchen, uiteten en borrelen horen dan ook bij het vakantiegevoel. Wil je een uitje combineren met een diner? Kies dan voor een dinerspel. Je kunt genieten van een gangendiner en ondertussen is er een game gaande.

Wij wensen je een fijne staycation!

17 August 2021, Janine TeamUitstapje