chevron_leftTerug naar overzicht

6 Lente activiteiten voor de kids

52
3
Bedrijfsuitje
share favorite

Het zonnetje begint weer te schijnen en we hebben weer zin om naar buiten te trekken. Ben jij op zoek naar activiteiten om de kids te entertainen? Er zijn allerlei mogelijkheden om in én rondom huis leuke lente uitjes te plannen. Lees hieronder 6 leuke activiteiten om samen te ondernemen.

Lentepicknick

Schijnt er een lekker lentezonnetje? Pak dan een picknickkleed, neem wat eten, drinken en lekkers mee. Ga naar het dichtstbijzijnde park, speeltuin of grasveld en organiseer een eigen picknick. Neem een mand of tas vol lekkers mee, genoeg drinken en evt. een bal of iets anders waar de kinderen zich mee kunnen vermaken.

Boottocht

Op het water is ook een heerlijke manier om te genieten van de eerste lentezon. Kies voor een gezellige boottocht of een spannende sloepenrally. Ook varen in grachten is een leuke manier om een stad naar keuze te verkennen. Vanuit het wat leer je een stad of omgeving op een geheel nieuwe manier kennen.

Kinderboerderij

De lente is ook een leuke tijd om de kinderboerderij te bezoeken. Bewonder de jonge dieren en bloeiende plantjes tijdens een bezoek aan jouw dichtstbijzijnde kinderboerderij. Daarnaast is er vaak genoeg te beleven zoals dieren knuffelen, eten geven of borstelen. Ondertussen is er vaak een restaurant aanwezig waar je een heerlijk kopje koffie kunt drinken, lunchen of een stuk gebak kunt nuttigen.

Speurtocht

Wil je lentewandeling wat leuker maken voor de kinderen? Stippel dan een leuke route in de vorm van een speurtocht uit. Dit kun je doen door een lijstje te maken met allerlei soorten dieren en planten. Op zoektocht naar een grote bloesemboom of een groot veld met narcissen. Ga samen op zoek naar verschillende materialen in de natuur. Heb je iets gevonden wat op de speurkaart staat? Dan mag je het afvinken op het lijstje!

Knutselen

De lente biedt ook genoeg inspiratie om te gaan knutselen. Van het schilderen van bloemen tot het knutselen van een bezige bij. Op diverse websites en via Pinterest zijn er genoeg ideeën om een eigen knutselwerkje te maken in het thema lente. Denk bijvoorbeeld aan het beschilderen van een eigen vogelhuisje.

Tuinieren

Wil je graag samen actief bezig zijn? Ga dan samen tuinieren en plantjes potten. Met lekker weer vertoeven we graag onze tijd in de buitenlucht. Pak tuingereedschap en ga samen aan de slag. Het kan ook een leuk uitje zijn om samen met de kids plantjes uit te zoeken in het tuincentrum om vervolgens samen te planten. Je haalt niet alleen een frisse neus op, daarna ligt ook nog jouw tuin er weer mooi bij.

25 March 2022, Janine van TeamUitstapje