chevron_leftTerug naar overzicht

5 tips voor een gezellig weekend weg!

Het is vrijdag en het weekend staat weer voor de deur. Maar je hebt geen idee wat je kunt doen. Geen zorgen, want je bent namelijk niet de enige. Het hele weekend thuis zitten is fijn, maar je kunt er ook op uit trekken. Lees hieronder 5 tips voor een gezellig weekend weg!

Hoe bereid ik mij voor?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je hoeft niet tig koffers in te pakken om er een leuk weekendje weg van te maken. Wel is het belangrijk om te weten met welk vervoer je gaat. Wanneer je met het openbaar vervoer reist is het van belang om rekening te houden met de vertrektijden. Met de auto is het belangrijk om een aantal checks te doen om veilig op de bestemming aan te komen. Denk hierbij aan het verversen van je motorolie, ervoor zorgen dat je voldoende benzine of diesel hebt, en dat de rest van de vloeistoffen zijn aangevuld.

Wat te doen onderweg?

Als je met meerdere mensen onderweg bent kunnen er frustraties ontstaan. Zorg er daarom voor dat er genoeg te doen is, zeker als je kinderen hebt. Zet een lekker muziekje op, lees een boek of speel spelletjes onderweg. Er is genoeg te doen. Zorg er wel voor dat je de bestuurder niet afleidt.

Hoe vaak neem je een pauze?

Het is verstandig om na elke 2 uur reistijd een pauze van een kwartier te nemen. Dit zorgt ervoor dat de bestuurder vermoeidheid tegengaat. Hierdoor is hij scherper en geconcentreerder in het verkeer. Zo ontstaan er minder ongevallen.

Aankomst op locatie

Eenmaal aangekomen op locatie kun je het best direct de koffers uitpakken. Zo creëer je gelijk rust en structuur. Daarna is er alle tijd van de wereld om rustig bij te komen van de reis en te genieten van je vakantie. Ga op avontuur en ontdek de omgeving. Als de motor van de auto is afgekoeld kan de olie en benzine worden gecheckt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je kunt namelijk niet op elke locatie dezelfde motorolie kopen.

Een leukere terugreis

Als je teruggaat naar huis is het leuk om een andere route te nemen dan tijdens de heenreis. Het is leuk voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Er zijn namelijk weer totaal andere dingen te beleven. Dat kan een supermooi uitkijkpunt zijn of een stukje natuur dat je op de heenreis niet tegenkwam. De terugreis vliegt voorbij en voor je het weet ben je alweer thuis en zit je gezellige weekend er weer op.

09 April 2021, Kasper van Lequal