chevron_leftTerug naar overzicht

5 romantische wintersteden

Wil je een romantisch weekendje weg met je lief plannen? Ook in Nederland is er meer dan genoeg te beleven. Wij helpen je mee met het uitkiezen van een knusse bestemming. In eigen land zijn er vele steden te vinden met sfeervolle grachten, historische monumenten of de duinen aan zee. Vooral in de winter is het extra gezellig met alle verlichting door de stad. Ter inspiratie lichten wij in deze blog 5 romantische wintersteden binnen Nederland uit.

Utrecht

De Utrechtse grachten maken de stad uiterst romantisch. Juist in de winter is het heel knus om met een boottocht de stad te verkennen. Wil je liever een actief uitje? Dan kun je de Domtoren beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht van de stad. Vooral in de decembermaanden is het uitzicht een speciaal plaatje met alle verlichting.

Maastricht

In het zuiden is de romantiek ook niet te ontlopen. Een bourgondische stad waar ook op het gebied van eten en drinken heel veel aanbod is. Geniet van een heerlijk diner, Limburgs biertje en de gezellige sferen van de winterse terrassen. De stad Maastricht kun je ook makkelijk combineren met een tripje naar België en Duitsland, aangezien deze stad op de grens ligt.

Dordrecht

Deze knusse kleine stad in Zuid-Holland heeft een historisch karakter. Wanneer je hier rondloopt zie je dat het veel weg heeft van een middeleeuws dorp. Een leuke plek voor een stadswandeling. Daarnaast is hier ook prachtige natuur te vinden. Bij de Biesbosch kun je een aantal toffe activiteiten organiseren, waaronder romantisch kanoën op de meren. 

Breda

Voor wat Brabantse gezelligheid is Breda zeker een aanrader. Breda heeft door de hele stad verspreid gezellige kroegjes. Ook zijn er rondom Breda een aantal romantische kastelen te bezichtigen of zelfs open om te overnachten. Bekende kastelen zijn Kasteel Bouvigne en het Kasteel van Breda. Je kunt ook heerlijk shoppen in Breda, dus ook voor het kopen van jouw wintercollectie kun je hier terecht.

Middelburg

Ook in de winter genieten van de zee? Neem dan een bezoek aan de monumentale stad Middelburg. Je ziet direct de rijke historie terug in het straatbeeld. Na Amsterdam heeft Middelburg de meeste historische panden van Nederland. De stad heeft verschillende pleinen waar je gezellig kunt bijkomen. Met de kust om de hoek ben je op zeer korte afstand bij het strand

Enjoy!

11 December 2020, Danique van TeamUitstapje