chevron_leftTerug naar overzicht

3 leuke & slimme personeelsgeschenken voor een keer iets anders dan een cadeaubon

Een bedrijfsuitje wordt regelmatig georganiseerd om een bepaalde reden, zoals een mijlpaal in behaalde resultaten of het afsluiten van een goed jaar met een kerstborrel. Als bedankje worden er tijdens deze bedrijfsuitjes wel eens kleine geschenkjes gegeven aan het personeel. Vaak komt dit neer op een cadeaubon of de bekenden pluimen. Handig, want ze zijn door bijna iedereen te gebruiken, maar een beetje saai is het wel. Daarom presenteren we je graag 3 personeelsgeschenken die betaalbaar, origineel én slim zijn.

1.    Google Nest Mini

Slimme speakers met spraakbesturing zijn misschien wel de bestverkopende producten van het moment. De varianten van Google Nest zijn hiervan zonder twijfel de bekendste. Met deze Google Nest Mini, voorheen bekend als Google Home Mini, is het mogelijk Google allerlei vragen te stellen. Zo vraag je Google om de snelste route naar het werk, wat voor weer het wordt vandaag of om simpelweg een liedje op te zetten.  

De slimme speaker van Google Nest kan echter nog veel meer dan dat. Met een dergelijke speaker zet je de eerste stap in een smart home. Door slimme lampen, speakers, camera’s of andere smart home apparaten te koppelen kun je via spraakbesturing allerlei commando’s uit laten voeren door Google. “Hé Google zet de lampen aan en het album Where The Light is van John Mayer aan in de woonkamer”. Dat wordt een lekker rustig avondje op de bank voor je medewerkers! Een Google Home Mini is verkrijgbaar vanaf ongeveer €39 per stuk. Zijn iets geavanceerde broertje, de Google Nest Mini, is ongeveer €20 duurder.

2.    Bluetooth trackers

Iedereen raakt wel eens iets kwijt: je telefoon, je sleutels, je portemonnee… Hoe handig zou het zijn als je je spullen in no-time terug zou kunnen vinden doordat ze simpelweg een geluidje maken? Dat is mogelijk met bluetooth trackers. Bluetooth trackers zijn kleine apparaatjes die je bevestigt aan bijvoorbeeld je sleutelbos en die je koppelt via een app op je smartphone. Wanneer je de sleutelbos kwijt bent kun je deze heel gemakkelijk een muziekje laten afspelen via deze app. Het werkt bovendien ook andersom. De meeste bluetooth trackers zijn voorzien van een knopje, waarmee je telefoon hetzelfde muziekje begint te spelen als je hierop drukt. Hierdoor kun je altijd via de een de ander terugvinden.

Bluetooth trackers zijn er in veel soorten maten en zijn te gebruiken om allerlei soorten spullen terug te vinden. Stop er bijvoorbeeld eentje in een tas of in je portefeuille. Uit ervaring blijkt dat bluetooth trackers een leuke verrassende gadget zijn, die meestal ook nog eens erg handig worden gevonden. Doordat ze vanaf ongeveer €20 per stuk verkrijgbaar zijn, maakt dit ze bovendien een leuk geschenkje!

3.    Philips Hue lampen

Wil je écht uitpakken, dan maak je jezelf zeker geliefd door je medewerkers een Philips Hue startpakket te geven. Philips Hue lampen zijn slimme lampen die, meestal, de E27, E14 of GU10 peertjes of spots vervangen in bestaande lamparmaturen. De lampen zijn daarnaast verkrijgbaar in dimbaar wit, white ambiance of als kleurenlamp. Je koppelt de lampen aan de Philips Hue app op je telefoon, waarna je de lampen niet alleen met je telefoon aan en uit kunt zetten, maar ook van kleur of helderheid kunt laten veranderen. Zo creëer je een gezellige sfeer in de woonkamer op een doordeweeks avond of geeft iedere lamp een andere kleur tijdens een feestje. Philips Hue is zonder twijfel het bekendste merk in ‘smart lighting’ en is voor velen de eerste smart home toepassing in huis. Het zijn bovendien ledlampen, waardoor ze erg zuinig zijn in gebruik, zonder dat ze per se heel fel zijn. Dat kun je immers helemaal zelf instellen! Een absolute aanrader dus, die door veel mensen erg gewaardeerd worden. De tevredenheidsfactor van Philips Hue gebruikers is enorm hoog.  

Startpakketten voor Philips Hue zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €80 voor de witte varianten. De startpakketten met kleur lampen, toch een van de redenen om voor Philips Hue te kiezen, zijn wat duurder. Een groot voordeel van deze startpakketten is dat je er direct mee aan de slag kunt en bovendien gemakkelijk uit te breiden zijn. Er zijn bovendien niet alleen lampen voor binnen, maar ook buitenlampen van Philips Hue verkrijgbaar, waardoor ook de verlichting in de tuin helemaal smart te maken is. 

Wist je trouwens dat Philips Hue ook compatibel is met de eerdergenoemde Google Nest Mini? De lampen zijn dus te bedienen via je stem en te combineren met andere producten. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen in de tuin automatisch aan laten gaan als een beveiligingscamera beweging detecteert. 

04 July 2020, Jesper van 50five